Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Kalmarunionen


Beskrivelse


I dag består Norden af fem lande.Danmark,Sverige,Norge, Finland og Island. I året 1397 blev kalmarunionen dannet,og i over 100 år var Norden samlet i et rige.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. aug. 2014

af

af

Jesper Holtoug

d. 7. aug. 2014

Fin og overskuelig historiefortælling om Kalmarunionen, hvor Danmark, Norge og Sverige var smeltet sammen til et rige under en konge - eller rettere en dronning. For 7-11-årige.

I 16 korte afsnit beskrives de 100 år, som bandt de nordiske lande sammen i en union. Margrethe I skulle vise sig at blive den vigtigste og stærkeste leder af unionen. Kalmarunionens store betydning forklares grundigt, men også forhistorien om, hvad der egentlig binder de nordiske lande sammen, er med. Man får meget at vide om både nordisk middelalder, om Kalmarunionens skabelse og sammenbrud og om vigtige historiske skikkelser.

Man er virkelig godt orienteret om både Kalmarunionens forhistorie, årsager, forløb og sammenbrud, når man har læst de 36 let læselige sider. Masser af gedigent fagligt stof i en helt enkel indpakning uden forstyrrende effekter som diverse faktabokse. Alle relevante registre og henvisninger til yderligere stof findes.

Fagbøger som Meloni Rønns: Margrete den 1., Brinckmanns: Svenskerkrigene og Sigmunds: Erik og Katharina og Kalmarunionen behandler alle samme emne, men bogen her er kortere, klarere og lettere læselig end disse.