Bøger / faglitteratur til børn

Kamel


Beskrivelse


Kameler og dromedarer er i dag ofte anvendt som husdyr, men i mange år blev de brugt som træk- og lastdyr.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. feb. 2020

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 21. feb. 2020

To små fagbøger i serien "Min første bog" om to vidt forskellige dyrefamilier. Bøgerne handler om kameler, der fortrinsvis lever i Asien og om gråspurven i den danske natur. Lette at læse fra 2. kl.

Kameler og dromedarer er i dag ofte anvendt som husdyr, men de blev i mange år brugt som træk- og lastdyr. Bogen "Kamel" fortæller i ord og fotos fakta om kameler i Asien og om dromedarer, der lever i Afrika og Mellemøsten. Bogen "Gråspurv" beskriver én af Danmarks talrige spurvefugle. Man kan lære om forskellene på han- og hunspurven, æg, reder og unger. Familien omfatter også skovspurven, som ligner gråspurven med få undtagelser. På forlagets hjemmeside kan man finde opgaver. I "Gråspurv" er QR-koder til film.

Bøgerne har et overskueligt omfang og læsevenligt layout. De har en kort brødtekst, farverige fotos med billedtekster, faktabokse og et sidste opslag om yderligere om emnet. Tekster og fotos støtter hinanden, og fakta om dyrenes udseende, vægt og levealder bliver beskrevet i små faktabokse. Typografien er stor, og teksten er læsevenligt sat med god luft mellem linjerne. Bogens fotos viser nærbilleder af dyrene samt enkelte i nærmiljø. Bøgerne har et let-tal på 16. Teksterne drejer sig om fakta, og læseren får her et lille indblik i kamelen og gråspurvens levevis.

I bøgerne Fugle i havenHvilken fugl er størst?Kamel, Hvilken fugl er størst? og Kamel kan man læse mereI bøgerne Fugle i haven, og Kamel kan man læse mereI bøgerne Fugle i haven, Hvilken fugl er størst? og kan man læse mere.