Bøger / faglitteratur til børn

Kamel


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. jan. 2015

af

af

Lars Larsen

d. 13. jan. 2015

Fin kvadratisk bog (21x21 cm.) om kameler. Let at læse og god til emnearbejde og faglig læsning i indskolingen. For 8-9 år.

I serien "Store dyr" er der bøger om giraffer, delfiner og isbjørne, og nu også om kameler. Bogen fortæller med kort tekst og mange billeder om kamelens liv i ørkener og på tørre stepper i Mellemøsten, Asien og Australien. Om kameler med en og to pukler og hvad de bruger puklen til. Der er lidt om kameler som arbejdsdyr, samt om unger og opvækst. Til sidst i bogen er der et faktaafsnit om størrelsesforhold, en lille ordliste og et stikordsregister samt en info-boks om, hvor man kan se kameler i Danmark. I starten af bogen er der henvisning til opgaver på forlagets hjemmeside. Lix 17 og lettal 15.

Bogen er let at læse. Teksten er kort og sat i afsnit med få, korte linjer, og der er god sammenhæng mellem billeder og tekst. Dobbeltord er forsynet med delestreger.

Der er ikke andre bøger, som kun handler om kameler. Pattedyr har et ganske kort afsnit om kamelen. Der er meget mere at hente på www.verdensdyr.dk.