Bøger / faglitteratur til børn

Kamel


Beskrivelse


Om hvordan kameler ser ud, hvor de lever og hvad de spiser.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. dec. 2018

af

af

Stine Bille

d. 7. dec. 2018

Vidste du, at en stork flyver med lang lige hals? Eller at en kamel kan klare sig uden mad og drikke i flere uger, fordi den har fedt i sine to pukler. To letlæselige fagbøger hvor alle fra 7 år kan læse om de to dyr.

De to bøger tilhører serien "Fagfilur". Bøgerne er opbygget efter samme skabelon, først med et stikordsregister, efterfulgt af en gætteleg om, hvilket dyr bogen handler om. Herefter fortælles der om selve dyret og forskellige arter af dyret, levesteder, føde, unger samt levevis. Hvert emne fortælles over to sider, hvor den første side er en kort tekst med let-tal 12-14 og evt. en forklarende tegnet illustration. Den anden side er et helsides foto, der illustrerer teksten. Afslutningsvis indeholder bøgerne et stikordsregister samt forslag til yderligere læsning. På nettet findes opgaver, læringsmål mv. til bøgerne.

Meget fine små fagbøger til den første faglige læsning på egen hånd. De små tegninger og de store fotos er en god hjælp til læseren.

Vil man læse andre lette bøger om dyr, kan de øvrige udgivelser i serien "Fagfilur" anbefales. En anden let fagbog om kameler kunne fx være Kamel.