Bøger / skønlitteratur / digte

Kamillekrater : en fortælling i poesi og prosa


Beskrivelse


Poetisk fortælling om forelskelse og kærestesorg. For læsere af ny dansk lyrik.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. feb. 2022

af

af

Cæcilie Hjorth Pedersen

d. 11. feb. 2022

Poetisk fortælling om forelskelse og kærestesorg. For læsere af ny dansk lyrik.

"Kamiliekrater" er en fortælling om de store følelser. Om stormende forelskelse og ensomme kærestesorger. Digter-jeget ser tilbage på forelskelsen, forholdet og bruddet med kæresten og prøver at forstå, hvad der skete. Nanna Lundgaard Arbøl har tidligere udgivet bøgerne Pulsens koordinaterUnder Cassiopeia : digte og Under Cassiopeia Hun er samtidigt kendt for sine strofer på Instagram under navnet @hverdagslinjer"Kamiliekrater" er en fortælling om de store følelser. Om stormende forelskelse og ensomme kærestesorger. Digter-jeget ser tilbage på forelskelsen, forholdet og bruddet med kæresten og prøver at forstå, hvad der skete. Nanna Lundgaard Arbøl har tidligere udgivet bøgerne Pulsens koordinater : digte og Hun er samtidigt kendt for sine strofer på Instagram under navnet @hverdagslinjer.

Ligefrem, naiv og bittersød kærlighedsfortælling. Prosadigtene giver liv til de store følelser med hjælp fra mange populærkulturelle referencer, fx: "Sorgen sidder ikke stille// Den bevæger sig/ som mælkebøttefrø i vinden" og "Du er Un-break my heart. Du er Hurt. Du er Killing me softly/ Du er Othello/ der myrder sin kæreste". Særligt yngre læsere vil kunne relatere til digtene.

De dage med digEn fortælling om sorg af Julie Badura og En fortælling om sorg : digte af Frida Sigurth er også begge blandinger af prosa og lyrik, der fortæller om de store følelser, forelskelse og sorgDe dage med dig af Julie Badura og : digte af Frida Sigurth er også begge blandinger af prosa og lyrik, der fortæller om de store følelser, forelskelse og sorg.