Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Kamma & Kamal - kærlighedskødboller


Beskrivelse


Kamma og Kamal er kærester. Kamal skal til fødselsdag hos Kamma. De skal have kødboller, men han må ikke spise svinekød. Kan han undgå det?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. apr. 2011

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

d. 6. apr. 2011

Ny bog i serien Zoom ind til selvlæsning primært for piger fra 9 år (2. klasse).

Det er en sød og politisk korrekt historie om den allerførste spirende kærlighed mellem børn fra to forskellige kulturer. Kamma og Kamal går i samme klasse. Kamma overrasker Kamal med et kys, men det har han ikke noget imod! Kamal bliver inviteret til fødselsdag hos Kamma, men der er et problem. De skal nemlig have kødboller, og Kamal må som muslim ikke spise svinekød. Hans kammerat foreslår, at han medbringer nogle frosne lammekødboller, som han kan skifte ud, men det bliver slet ikke nødvendigt, da det viser sig, at Kammas familie er vegetarer. Det er befriende, at bogen tager en positiv synsvinkel, men man kan sige, at den næsten er for rosenrød. Teksten er dialogfyldt og længere ord er delt, så bogen er letlæst. Bogen er gennemillustreret af Maria Bramsen med charmerende, collagelignende billeder, der på fornem vis støtter læsningen og udvider historien. Forfatteren har tidligere udgivet noveller, men det er hendes første børnebog.

Bogen har som de andre bøger i serien et lækkert og indbydende layout. Der findes ikke andre letlæsningsbøger om venskab og forelskelse mellem en etnisk dansk pige og en dreng af anden etnisk baggrund.

En sød og charmerende letlæsningsbog om mødet mellem en pige og en dreng fra to forskellige kulturer og et af de problemer, det kan medføre.