Bøger / skønlitteratur til børn

Kammas kjoler


Beskrivelse


Billedbog. Kamma elsker kjoler og vil helst have kjole på i al slags vejr, men det er mor ikke enig i. Kamma bliver vred og tager sagen i egen hånd ved hjælp af saks og skraldespand.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. okt. 2012

af

af

Tove Delica

d. 1. okt. 2012

Mange forældre til små pyntesyge piger, kan genkende problematikken, når det skal afgøres, hvad påklædningen skal være, og kan sammen med deres datter hygge sig med Kamma.

Det er både forfatter og illustrators debut på børnebogsfronten, og jeg tror, de begge kender kjole- problematikken fra egne børn. Kamma elsker sine kjoler, mest den søde jordbærkjole. Hun vil helst have kjole på hver dag uanset vejret, men det synes hendes dumme mor nu ikke. Hun går ind for strømpebukser i blæsevejr og regnbukser i regnvejr. Så bliver Kamma vred. Hun tager jordbærkjolen på, putter kradsetrøjen i skraldespanden, klipper strømpebukserne i stykker og kommer regnbukserne ind i en legetøjsbil. Så går hun ud med kjole med bare ben i efterårsvejret - og bliver selvfølgelig våd og kold. Inde i varmen synes mor, at de ødelagte bukser og trøjen kalder på dem, men hun bliver ikke sur. Fin historie til oplæsning for især piger fra 3 år, der kan identificere sig med Kamma. Sproget er letflydende og godt at læse op. De sjove, livlige og farverige tegninger fylder meget og følger fint handlingen.

Jeg kom til at tænke på Jeg vil haḿine sko af Ross, hvor den lille prinsesse på samme måde vil bestemme, her blot over sine nye sko.

Sød og sjov bog om et meget almindeligt emne, der kan give konflikter i de små hjem. Jeg synes desværre ikke, at slutningen tilbyder en helt tilfredstillende løsning på sagen. Bogen kan dog danne udgangspunkt for en god snak.


litteratursiden.dk

d. 4. feb. 2019

af

af

Line Hoffgaard

d. 4. feb. 2019

Hvad stiller man op med en viljestærk pige, der kun vil gå i kjole? En genkendelig og herlig historie om selv at ville bestemme. Kamma er en viljestærk og selvstændig pige, der elsker at gå i kjole...