Bøger / faglitteratur

Kammerater : en beretning om en fagbevægelse i krise


Beskrivelse


Historien om fagbevægelsen i de år hvor Hans Jensen var formand for LO (1996-2007) og om de kriser og udfordringer fagbevægelsen konfronteres med.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Erik Nicolaisen Høy

2007

Bogen er henvendt til politisk og samfundsmæssigt interesserede, bl.a. fagforeningsfolk, politikere og samtidshistorisk interesserede.

Forfatterne er begge journalister. De har arbejdet på forskellige dagblade, bl.a. Det Fri Aktuelt og Politiken. Bogen beskriver i perioden 1996 til sommeren 2007 dels LO's formand dels de fagpolitiske og politiske begivenheder i hans periode som formand. Nærmere betegnet "bruddet" mellem Socialdemokraterne og fagbevægelsen, ændringer i arbejderklassen i moderne tid, forholdet til Schlüterregeringen, Hans Jensens forsøg på at fjerne pamperiet fra fagbevægelsen og andet. Skrivestilen er journalistisk, startende med præsentation af historierne, dernæst en gennemgang af baggrunden. Sproget er bredt forståeligt. Der er ikke tale om nogen kronologi, men hvert kapitel er samlet om et tema, og tilsammen giver kapitlerne brikker til et mere samlet billede. Den er baseret på avisartikler, arbejdspapirer fra LO og interview med et halvt hundrede involverede personer. Den er illustreret med en halv snes tegninger af Roald Als samt enkelte tabeller.

Der findes ikke nogen tilsvarende gennemgang af fagbevægelsen og LO i moderne tid.

Bred beskrivelse af LO illustreret ved organisationens formand i de seneste 10 år.


Politiken

d. 24. nov. 2007

af

af

Carsten Strøby Jensen

d. 24. nov. 2007