Bøger / faglitteratur / biografier

Kammerherrens nye klæder : Fritz Schur - manden og myterne


Beskrivelse


Om erhvervsmanden Fritz Schur (f. 1951) og hans vej til indflydelse og magt i toppen af dansk erhvervsliv og i kongehusets inderkreds.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. okt. 2012

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 29. okt. 2012

Til interesserede i erhvervsmanden Fritz Schur. En bog der blotlægger hvordan forretningsmanden Fritz Schur bl.a. har betalt sig til vennetjenester hos det danske kongehus, snydt i skat og løjet om sine bedrifter.

Fritz Schur var senest i vælten da han som bestyrelsesformand for DONG stod bag fyringen af Finansministeriets tidligere departementschef , daværende adm. direktør Anders Eldrup. Men Schur har i dansk erhvervsliv i længere tid været omgivet af stor mystik, og han har selv været med til at opbygge et billede af sig selv som lidt af en forretningslegende med millionformue, Mærsk-forbindelser og stamtavle. Det billede pilles nu fuldstændig fra hinanden, med påstanden om at han har købt sig til magt, indflydelse og anseelse. Bogen er skrevet af journalisterne Thomas G. Svaneborg og Niels Sandøe fra Jyllands-posten samt Hanne Sindbæk ligeledes journalist. Alle har de før skrevet om dansk erhvervsliv og før krydset klinger med Schur. Afsløringerne er veldokumenterede, men mange af kilderne anonyme, men alle de kendsgerninger der kommer på bordet mere end antyder at Schur bl.a. har købt konkursselskaber for at udnytte skattefordelene og brugt penge for at skaffe sig vennetjenester i bl.a. kongehuset.

Der har ikke før været udgivet bøger om Fritz Schur. I dagspressen og magasiner har der før været tegnet flere portrætter af ham.

En god og debatskabende bog der viser erhvervslivet fra den knap så pæne side. En bog der nok skal være stor interesse for.


Jyllands-posten

d. 30. okt. 2012

af

af

Hans Mortensen

d. 30. okt. 2012


Danske kommuner

Årg. 43, nr. 32 (2012)

af

af

Tom Ekeroth

Årg. 43, nr. 32 (2012)


Weekendavisen

d. 9. nov. 2012

af

af

Leonora Christina Skov

d. 9. nov. 2012