Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Kamp til stregen


Beskrivelse


FC Mezzi er klar til deres første rigtige kampe i den næstbedste række. Men hvordan skal det gå dem? Kan et mixhold for første gang nogensinde rykke op i den bedste række?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. feb. 2013

af

af

Pia Petersen

d. 21. feb. 2013

2. del i serien FC Mezzi for fodboldglade piger og drenge fra 9 år. Fin forside af et par af spillerne i deres nye spilledragt i FC Barcelona-farver.

FC Mezzi er klar til at spille deres første kampe. De skal spille i den næstbedste række og hvis de kan klare at spille sig til oprykning, skal de i næste sæson spille mod Gærdehavn - holdet som Johan, Nikolaj og Emil stoppede på, for at starte FC Mezzi. De spiller uafgjort i deres første kamp og vinder den næste. Disse to kampe bliver beskrevet i detaljer, hvorefter der følger nogle kampe, hvor man kun hører resultatet og få detaljer. I den sidste kamp i sæsonen er en sejr nødvendig, hvis holdet skal rykke op. Ti min. før tid får de scoret og skal nu bare holde det andet hold fra at score. Men det andet hold får et straffespark, som FC Mezzis målmand redder og der bliver fløjtet af, så holdet er klar til at spille i bedste række fra næste sæson. Indimellem kampene hører vi om drengene og deres skole- og fritids- og familieliv og et lille nip romance. Handlingen er fint bakket op af sort-hvide illustrationer.

Denne minder mig om Luigi Garlandos serie Mål!, der også handler om en gruppe forskellige børn, både drenge og piger, og deres træner. Denne er bare mere genkendelig for danske børn, da den foregår i et nutidigt dansk miljø.

Fin fortsættelse af fodboldserien FC Mezzi. God variation i beskrivelserne af kampene. Lægger fint op til en 3'er i serien.