Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Kampen for livet


Beskrivelse


Fantasy. Zip er med i en bande. Han klarer sig godt, fordi han er dygtig til at få gamle computere til at virke. En dag bliver banden overrasket af Garden, og Zip undgår kun med nød og næppe at blive fanget, fordi han får hjælp af en pige.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. juli 2008

af

af

Karsten Boll

d. 9. juli 2008

Målgruppen er børn i alderen 8-10 år, der holder af fantasy og som samtidig har brug for den daglige læsetræning i 2.-4. klasse. Bogens forside skal nok formidle bogen til brugeren, som her har første del af en serie.

Josefine Ottesen har igen lavet en god fantasyhistorie, der såvel sprogligt som indholdsmæssigt er i orden. Handlingen starter direkte, hvorefter der langsomt fyldes baggrundsstof på, så personerne fremstår helstøbte. Dette første bind bruges på baggrunden, hvorefter der er lagt op til den egentlige handling. Hovedpersonen Zip har forstand på gammeldags computere med harddiske etc., hvilket han prøver at udnytte sammen med den bande, han hører til. Et bandeopgør og dernæst et møde med samfundets sikkerhedsgarde udsletter banden på nær Zip, der reddes af en pige. Illustratoren Emil Landgren fanger fint stemningen ind med sine mangainspirerede tegninger, som giver indholdet en ekstra dimension. Læsbarhed: Lix 10.

Der er efterhånden nogle fantasyserier for målgruppen, bl.a. Lilmoes' Siri Q og forfatterens egen Drageherren.

Fin serie til oplevelseslæsning og læsetræning.