Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Kampen mod Zakka


Beskrivelse


Modo og hans venner er klar til opgøret med Zakka. Vil det lykkes dem at overvinde Zakka og få Modos far befriet?

EmneordAnmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. nov. 2009

af

af

Karsten Boll

d. 6. nov. 2009

6. og sidste del af serien Spejlslottet har opgøret mod Zakka som finale på en udmærket, velskrevet fantasyserie for de 9-10-årige (3.-4. klasse), som vil få styrket den automatiserede læsning. Bogen sælger sig selv med en dramatisk forside i mangastil.

Forberedelserne til at få Modos far befriet er på sit højeste og slagplanen er lagt. Zakkas planlagte fest bliver tidspunktet for at bryde hans magt, hvilket lykkes. Jan Solheims tegninger i mangastil understøtter og udvider på bedste vis den afsluttende del af historien om Modos kamp mod den onde Zakka. Sproget er mundret og let at læse (lix 14), og teksten er sat med god luft mellem linjerne, og derfor vil bogens layout være en stor hjælp for læsesvage elever på mellemtrinnet.

Forfatterens egen serie De magiske lys, 2007, Bødkers serie om Sarin, 2006-09 og Ottesens serie om Drageherren, 2000-05 ligger indholdsmæssigt fint i tråd med denne serie.

De fantasyhungrende (drenge) i 3.- 4. klasse får afrundet endnu en god serie, som er oplagt lån til fritidslæsning i såvel børne- som skolebibliotek. Der kan frit downloades opgaver fra www.alinea.dk til bogen.