Bøger / faglitteratur

Kampen om demokratiet : politiske ideer i det tyvende århundredes Europa


Beskrivelse


Indføring i den intellektuelle, politiske og kulturelle historie i Europa i det tyvende århundrede.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. apr. 2018

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 23. apr. 2018

Imponerende storværk af en Europas førende tænkere. Professor Jan-Werner Müller sætter fokus på de politiske ideer i det tyvende århundredes Europa og analyserer den kamp for demokratiet som er basis for vores moderne samfund. For dig som har mod på akademisk læsning og følger debatten om demokratiet som styreform. Oplagt på relevante videregående studier.

Akademisk essay som mixer politisk, kulturel og intellektuel historie og sætter fokus på fx nazismen, fascismen og kommunismen, og hvordan det liberale demokrati som opstod efter 2. verdenskrig forholder sig idehistorisk til nævnte politiske ideer. Forfatteren behandler også neoliberalismen, og nutiden som han kalder den "post-ideologiske tid". Delemner er ungdomsoprøret og den kulturelle revolution som udsprang af 1960'erne. Bogen er i 6 kapitler. Her er overskrifter som "Mellemkrigstidens eksperimenter: At skabe folk, at genskabe sjæle", "Genopbygningstænkning. Selvdisciplinerede demokratier, Folkedemokratier." og "Antipolitisk og fornemmelsen for en afslutning." Jan-Werner Müller er tysk idehistoriker og professor i politisk teori på Princeton University. Han har også skrevet Hvad er populisme?.

Fremragende politisk essay, som ikke mindst er aktuelt i debatten om den stigende populisme og de mange højre-ekstreme partier i Europa.

Unikt essay. Om populismen findes fx Hvad er populisme?Nej er ikke nok og Nej er ikke nokUnikt essay. Om populismen findes fx Hvad er populisme? og .


Filosofiske anmeldelser [online]

Årg. 7, nr. 2 (2019)

af

af

Tobias Kjeldgaard

Årg. 7, nr. 2 (2019)


Berlingske tidende

d. 23. juni 2018

af

af

Per Stig Møller (f. 1942)

d. 23. juni 2018


Weekendavisen

d. 1. juni 2018

af

af

Martin Krasnik

d. 1. juni 2018


Noter / Historielærerforeningen for Gymnasiet og HF

Nr. 218 (2018)

af

af

Poul Ferland

Nr. 218 (2018)