Bøger / skønlitteratur til børn / spænding

Kampen om den stjålne Kristus


Beskrivelse


Christian og Carsten fra 7. A får problemer, da Carsten bliver tvunget til at skjule en værdifuld skulptur, der forestiller Kristus. Endnu værre bliver det, da det viser sig, at skulpturen er stjålet fra Christians fars lager.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. sep. 1997

af

af

Britta Liboriussen

d. 5. sep. 1997

Selvstændig fortsættelse af I samme båd, 1996. I denne bog er fortælleren skilsmissebarnet Christian fra 7. A. Christian bor sammen med sin mor, men besøger ofte sin far, som han har et godt forhold til. Christian får et problem, da klassekammeraten Carsten indvier ham i en hemmelighed. Carsten er blevet tvunget til at skjule en værdifuld skulptur, der forestiller Kristus. Endnu værre bliver det, da det viser sig, at skulpturen er stjålet fra Christians fars lager. Det hele udvikler sig til en farlig kamp om skulpturen. Christian bliver undervejs ven med den gamle mand, Anton, der er kristen, og med klassekammeraten Morten, der også er kristen. Morten får Christian med i kredsen af unge kristne. Oplægget til historien er godt og spændende. Desværre er skildringen af drengene ikke nuanceret nok til at fastholde interessen for deres affærer, og hele historien bliver langstrakt og kedelig. En ikke helt vellykket kristen roman med en kriminalintrige som ramme. For børn fra ca.10 år. Tæt tryk. Appellerende bagsidetekst. Farvelagt forside, der viser drengene og Kristusskulpturen.


Bibliotekernes vurdering

d. 5. sep. 1997

af

af

Hans-Christian Uth (skole)

d. 5. sep. 1997

Spændingshistorie med et kristent/almenmenneskeligt budskab om hjælpsomhed og tilgivelse. Bogen er først og fremmest et tilbud om velskrevet underholdning til især drenge-læsere på 6.-7.klassetrin. Således virker det kristne budskab på ingen måder påklistret, dominerende eller utroværdigt. Hovedpersonen er den lige lovlig barske og tjekkede Christian, som bruger mange kræfter på at holde facaden. Hans klassekammerat Carsten får en dag den tvivlsomme ære, at skulle opbevare en stjålet Thorvaldsen-figur forestillende Kristus. Da det viser sig, at figuren oven i købet er stjålet fra Christians fars forretning, bliver drengenes opgave temmelig indviklet: selv at komme ud af klemmen som medskyldige - at beskytte forretningens renommé - og at undgå tyvens hævn, hvis de ikke makker ret. Efter megen dramatik falder alt på plads, og Thorvaldsen-figuren falder på gulvet og knuses. I sidste kapitel er der således klar til "en ny begyndelse". Historien er uden de store dybder, men er skruet godt sammen, rummer gode persontegninger, og er skrevet i et kvikt og ungt sprog, som virker troværdigt. Omslagsillustrationen signalerer med sin noget ubehjælpsomme streg mere trivi, end der er tale om. Bogen er en uafhængig fortsættelse af I samme bådfra 1996. Bøgerne har begge undertitlen 7A - vores klasse.Informationer og udgaver