Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Kampen om Kronborg


Beskrivelse


Danmark er i krig med Sverige. Henrik bor alene med sin mor og små søskende, for deres far er soldat. Sammen med sin bedste ven skal han hente madforsyninger hos sin farmor. Undervejs får de fat i et brev til kongen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. jan. 2017

af

af

Dorthe Grønbæk

d. 17. jan. 2017

Følg 12-årige Henrik som oplever den svenske besættelse af Helsingør på nært hold. Fra 10 år.

Historisk roman som foregår i 1658 i Helsingør, under en krig hvor den svenske konge ønsker at erobre mere af Danmark. Vi følger Henrik, som bor med sin mor og tre mindre søskende i byen, mens faren er soldat på Kronborg. Moderen har en lille salgsbod, og Henrik bliver med sin gode ven Erik sendt afsted til sin farmor for at hente friske forsyninger. Hun bor ude på landet, og de skal gå hele vejen. Undervejs oplever de to drenge et overfald på en budbringer, som har brev med til den danske konge fra kommandanten på Kronborg. Drengene får fat i brevet, og de tager det med til Henriks farmor, som kan læse lidt. Kommandanten skriver til kongen, at han ønsker at overgive slottet til svenskerne. Det synes drengene ikke er en god ide, for de har slet ikke lyst til, at Danmark skal blive en del af Sverige, så de må gøre noget. Bagest i bogen er ordforklaringer på historiske fakta og forslag til videre læsning.

Fin lille historisk roman med en god handling. Gode beskrivelser af de to drenges hverdag og barske oplevelser under en krig. Forsiden virker ikke særlig appellerende.

En anden lignende bog som foregår i samme periode er PjaltedrengeGøngehøvdingen og så er der en god klassiker som Gøngehøvdingen (Ved Poul Steenstrup, Ill. Ib Jørgensen)En anden lignende bog som foregår i samme periode er Pjaltedrenge og så er der en god klassiker som (Ved Poul Steenstrup, Ill. Ib Jørgensen).