Bøger / faglitteratur / erindringer

Kampen om Socialdemokratiet : erindringer om magt og politik


Beskrivelse


Den tidligere socialdemokratiske minister Karl Hjortnæs (f. 1934) fortæller om livet som politiker og minister og giver samtidigt et portræt af Socialdemokratiets nyere historie.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. okt. 2018

af

af

Camilla Sejerøe

d. 10. okt. 2018

Karl Hjortnæs fortæller om socialdemokratiets historie, og fletter historien om sin egen karriere i partiet ind. Til læsere af historisk, politisk stof.

Forfatteren er opvokset i et socialdemokratisk hjem, har være valgt til folketinget for partiet af flere omgange, og har haft forskellige ministerposter. Her fortæller han om partiets - og hans egen - historie fra 1971 til i dag. Ud over den faktuelle historie, krydres bogen med holdninger og anekdoter fra livet i partiets inderkreds og fra Christiansborg. Bogen er opbygget kronologisk.

En holdningspræget, diskussionslysten bog, der forholder sig meget aktivt til socialdemokratiets udvikling. Den er tydeligt et partsindlæg i partiets interne debat, og som sådan skal man være varsom med at anvende den som historisk kilde.

Den seneste bog om socialdemokratiets historie omhandler primært et enkelt område, nemlig integrationen. Fra lige muligheder til ret og pligtStaunings arv er i modsætning til nærværende et akademisk værk, udgivet af en forsker på området. Desuden findes en række biografier om betydningsfulde socialdemokrater, fx Staunings arv, der også rummer en del partihistorieDen seneste bog om socialdemokratiets historie omhandler primært et enkelt område, nemlig integrationen. Fra lige muligheder til ret og pligt er i modsætning til nærværende et akademisk værk, udgivet af en forsker på området. Desuden findes en række biografier om betydningsfulde socialdemokrater, fx , der også rummer en del partihistorie.


Information

d. 12. okt. 2018

af

af

Gry Inger Reiter

d. 12. okt. 2018