Bøger / faglitteratur til børn

Kan den prutte? : fup eller fakta om fis og fauna


Beskrivelse


Guide til over 80 forskellige dyrearters prutter. Få svar på hvorfor hyæner slår nogle af de værste stinkere i dyreriget, hvad der sker når den vestindiske manat lider af forstoppelse og om en bænkebider kan fise.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. jan. 2019

af

af

Anne Birgitte Langkilde Hundahl

d. 7. jan. 2019

Sjov og finurlig bog om dyreprutter, der vil interessere - og underholde - alle der går op i zoologi.

Forfatterne er forskere og har via Twitter skabt kontakt til andre forskere, for at fortælle om deres arbejde, dele informationer og diskutere videnskab. En dag fik de fra et familiemedlem spørgsmålet om slanger kan prutte. Det blev sendt videre til en forsker i netværket, og de finder ud af, at netop spørgsmålet "kan den prutte" stilles ret ofte. De opretter hashtagget #doesitfart, og inden længe har de indsamlet en lang liste over dyr, der kan prutte. Bidragsyderne er både forskere og kæledyrsejere, og hermed er grundlaget til bogen lagt. I bogen kan man læse om 80 forskellige dyr, bl.a. sild, kænguru, skægabe, fritte, frø, gekko, koala og køer. Hvert dyr har en sides tekst. Først dyrets navn, det videnskabelige navn og svar på om dyret kan prutte. Herefter kort tekst om dyret og dets prutter. Illustreret med s/h stregtegninger. Med indholdsfortegnelse, ordliste og et afsnit om forfatterne.

Sjov og anderledes bog, der er skrevet i et lettilgængeligt sprog med korte tekstafsnit. Bogen kræver en helt særlig interesse for emnet, men til gengæld behøver man ikke at læse den fra start til slut, men kan læse om de dyr, man finder spændende eller bruge den som opslagsværk.

Der findes ikke lignende bøger om emnet.


litteratursiden.dk

d. 22. jan. 2019

af

af

Per Eilif Månson

d. 22. jan. 2019

Der er interessante oplysninger i bogen for store og små zoologinørder, men der er grænser for, hvor meget forskelligt, der kan skrives om emnet. Dani er zoolog, og ved en familifest blev hun spurgt, ...


Politiken

d. 19. jan. 2019

af

af

Søren Ryge Petersen

d. 19. jan. 2019