Bøger / faglitteratur til børn / quizzer

Kan det nu passe? : fup og fakta om dyr. Bind 1


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. aug. 2012

af

af

Inge Lykke

d. 14. aug. 2012

Til børn fra 8 til 12 år. LET-tal mellem 13 og 15. Bøgerne kan læses fra 8 år, men man skal være noget ældre for at besvare spørgsmålene. Kan bruges som frilæsning eller som quizbog de sidste 10 minutter i natur/tekniktimen.

Tre bøger som hver indeholder en quiz om 11 dyr. Det er alle mulige forskellige pattedyr, fugle, fisk, padder og insekter. Det er både danske og udenlandske dyr. Dyrene præsenteres på hver sin side med en farvet tegning og herunder ni udsagn skrevet under hinanden. Men passer alle udsagn? Nej man skal finde de fire forkerte udsagn. På bagsiden af opslaget finder man de rigtige svar og en forklaring på de forkerte udsagn. Svære ord i teksten er markeret med grønt. Forrest i bogen er en side med tegninger til disse ord.

Forlaget Elysion har tidligere udgivet fem små bøger Læs og gæt gåder for de 5 til 7 årige. Disse nye bøger er i samme størrelse og minder om de tidligere i layoutet. Det er også samme forfatter. Kan det nu passe? er en del sværere end Læs og gæt gåder og henvender sig derfor til ældre børn.

Det er nogle rigtig gode, underholdende og lærerige små quizzer, som vil kunne anvendes fra 3. til 6. klasse.