Bøger / faglitteratur til børn

Kan du høre træerne snakke? : en opdagelsesrejse gennem skoven


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. jan. 2018

af

af

Lars Larsen

d. 30. jan. 2018

Flot, sjov og lærerig bog om træer og dyr i skoven. Med quizzer, øvelser og opfordringer til selv at lave undersøgelser i skoven. Fra 6 år og egnet til at blive læst både hjemme og i skolen.

12 kapitler om træer og dyr og om hvad man kan opleve i skoven, især, men også i byen. Hvert kapitel er inddelt i 4 underafsnit, der fylder en dobbeltside. Teksten bliver suppleret af fotos, tegninger, quizzer og faktabokse. Nogle med Skov-info, som giver særlige oplysninger om udvalgte træer og dyr. Andre bokse med ting man kan prøve alene eller i fællesskab, og endelig er der tjek-bokse med opfordring til at kigge nærmere på noget, som kunne være særligt interessant at undersøge.

Peter Wohleben har arbejdet som skovfoged i mere 20 år og ved en masse om træer og dyr. I bogen besvarer han en række spørgsmål som han har fået fra børn og voksne, bl.a Kan træer tale? Hvor kvikke er insekterne? Er ulve farlige? I alt 48 spørgsmål med grundige og informative svar. Bogen er let at læse, og god til højtlæsning. Sproget er levende, og den egner sig fint til brug i både skole, SFO og i familien.

Kan bruges sammen med På træjagt i naturenMin første bog om træer, der også handler om livet i og omkring træer, og Min første bog om træer, som både indeholder fakta og forslag til hobbylignende aktiviteterKan bruges sammen med På træjagt i naturen, der også handler om livet i og omkring træer, og , som både indeholder fakta og forslag til hobbylignende aktiviteter.


litteratursiden.dk

d. 27. sep. 2019

af

af

Line Hoffgaard

d. 27. sep. 2019

Naturbog med finurlige fakta, øvelser og undersøgelser af træer og dyreliv i naturen. Et sikkert hit til den naturglade børnefamilie. Flot, sjov og lærerig børnefagbog om træer og dyreliv i naturen. ...


Politiken

d. 24. feb. 2018

af

af

Steffen Larsen (f. 1943)

d. 24. feb. 2018