Bøger / faglitteratur til børn / billedværker

Kan du tænke dig?! : overraskende spørgsmål og svar om hjernen


Beskrivelse


I fotografier og tekst gives svar på firs spørgsmål stillet af børn om alt muligt, der har med hjernen at gøre.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. sep. 2014

af

af

Lars Larsen

d. 10. sep. 2014

En bog med mange billeder af nysgerrige børn, der gerne vil vide noget om hjerner. Målgruppen er børn fra 11 til 14 år. ældre kan læse med. Egnet til emnearbejder i skolen.

En fotograf, en hjerneforsker og en professor i neurovidenskab er gået sammen om at skrive en bog, der giver svar på alle mulige spørgsmål om hjernen. Spørgsmålene kommer fra 30 10-12-årige børn og de spænder meget vidt. Der er bl. a. spørgsmål om hjernens størrelse og opbygning, om hvordan den styrer vores tanker, om at huske og at glemme, om nervetråde og meget meget mere. I alt 80 spørgsmål, som bliver besvaret i en letforståelig tekst og forklarende farvefotos. Spørgsmål og svar er ordnet tematisk i 10 grupper med 1-2 spørgsmål på siderne. Fotografierne fylder typisk en side eller et opslag. En indbydende bog med fine spørgsmål og svar, skrevet med indsigt og humor. besvarelserne er overskuelige og bogen er let at læse. Omslaget illustrerer fint det virvar af informationer, som hjernen rummer, og bagsideteksten giver lyst til at gå på opdagelse i bogen.

Der er en del bøger om kroppen, men ingen nyere monografier med generel beskrivelse af hjernen og dens funktion for målgruppen.

En underholdende bog med 80 spørgsmål og svar om hjernens betydning og funktion. Målgruppen er børn fra 11 til 14 år. Ældre kan læse med.