Bøger / faglitteratur / erindringer

Kan hun selv gå herhen?


Beskrivelse


Biografi om en af dansk teaters folkekære skuespillere, Malene Schwartz. For læsere af biografier om danske kulturpersonligheder.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. okt. 2021

af

af

Hamide Kara

d. 22. okt. 2021

Biografi om en af dansk teaters folkekære skuespiller, Malene Schwartz. For læsere af biografier om danske kulturpersonligheder.

Malene Schwartz f. 1836, skuespiller på teater, i film og på tv fortæller om sit liv til journalist Cathrine Errboe. Med overskrifter som "Crossfit", "Flyskræk", "Hundecirkus", "Seksualundervisning", "Forfængelighed", "Oldekolle", "Postcorona", "Turen går til kirkegården" m.fl. fortæller Schwartz, at selvom hun har haft hele livet til at forberede sig på alderdommen, så bliver den ved med at komme bag på hende. Schwartz fortæller bl.a. om, at hun er født i et kulturradikalt miljø i København hvor der ikke var så langt til kunstverdenen, den første opgave på fjernsynet i 1958 som 22-årig, ægteskabet med Christian Lillelund, datteren, teaterarbejdet og rollen som Maude i Matador. Bogen er udstyret med billeder samt tekster fra Arne Herløv Petersen, Piet Hein, Peter A.G. m.fl.

Malene Schwartz og Cathrine Errboe har tidligere samarbejdet om titlen som blev udgivet i 2014. Denne nye biografi er ligeså velskrevet og åbenhjertig. Fokus er nu på at være gammel i en moderne tid, hvor hun udfordres af såvel teknologien som hukommelsen. De tankevækkende og underholdende anekdoter giver læseren mulighed for at komme helt tæt på kvinden .

Af andre biografier om danske skuespillere findes fx Ove SprogøeDirch PasserMit liv som UlfAt overkomme livet, Dirch Passer, Mit liv som Ulf : erindringer og At overkomme livetAf andre biografier om danske skuespillere findes fx Ove Sprogøe, , Mit liv som Ulf : erindringer og At overkomme livetAf andre biografier om danske skuespillere findes fx Ove Sprogøe, Dirch Passer, : erindringer og At overkomme livetAf andre biografier om danske skuespillere findes fx Ove Sprogøe, Dirch Passer, Mit liv som Ulf : erindringer og .