Bøger / faglitteratur til børn / blandede skrifter

Kan krokodiller græde? : forbløffende svar på helt fantastiske spørgsmål


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. dec. 2014

af

af

Peter Martin Jørgensen

d. 2. dec. 2014

Hverdagens store, små, sære og almindelige videnskabelige spørgsmål besvaret. For alle der vil vide mere.

Paul Heiney er britisk forfatter, radiovært og journalist. Han har forfattet et par lignende bøger. "Kan krodiller græde" stiller en masse spørgsmål og forsøger at forklare, hvordan videnskabens love påvirker hverdagen. Spørgsmål som fx hvorfor en burger smager godt, og hvorfor man har øjenbryn. Bogen består af otte kapitler, hver helliget et emne som fx dyr, rummet og mad. Hvert kapitel består af en masse spørgsmål om stort og småt. Hvert spørgsmål besvares ganske kort, koncist og ofte med få sætninger.

Tonen er let og humoristisk, men formidler samtidig svarene ganske fint. Man kommer ikke i dybden, men det er heller ikke meningen, da der er tale om populærvidenskab i den hyggelige afdeling. De fleste spørgsmål virker som en appetitvækker på videre vidensjagt fremfor hovedbrud. Dette gør også at bogen henvender sig til en meget bred og naturligvis nysgerrig målgruppe.

Heineys tidligere bøger findes i rigt antal på bibliotekerne. Især Kan en ko gå ned ad trapper?Illustreret videnskab. Bogen minder til dels om de hurtige faktabokse i Illustreret videnskabHeineys tidligere bøger findes i rigt antal på bibliotekerne. Især Kan en ko gå ned ad trapper?. Bogen minder til dels om de hurtige faktabokse i .