Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Kanel, klejner og julekaos


Beskrivelse


Krimi. Julekalender i 24 korte afsnit. Da Humstrups kostbare julestjerne bliver stjålet, er julen pludselig i fare i den lille by. Byens selvudnævnte drillenisser, Jens og Dennis, beslutter sig for at opklare mysteriet, for hvem vil ikke gerne have et kys af Pernille, byens babe.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. okt. 2011

af

af

Marion Tirsgaard

d. 13. okt. 2011

Julekalender i 24 korte afsnit med krimiplot. For 12-15 år - særligt drenge, der ikke ynder at læse eller som gerne vil læse en hurtig bog. Velegnet til oplæsning i skole/SFO.

Jens og Dennis har udråbt sig selv til byens drillenisser med et arsenal af practical jokes i baghånden. Da Humstrups kostbare julestjerne bliver stjålet, er julen i den lille by, på ægte julekalendermanér, pludselig i fare. Pernille, byens babe, beder drengene efterforske tyveriet, og som i en hver anden traditionel julekalender løser drengene mysteriet. Krimiplottet er tyndbenet og længe om at folde sig ud. Bogen bæres af dialogen drengene imellem og de practical jokes, som de laver på især bøllen Gorm. Sproget er meget dialogrigt, men mangler til gengæld dybde i personbeskrivelserne. Kapitlerne er på 4-6 sider, hvilket sammen med korte sætninger gør bogen let tilgængelig. Forsiden leder tankerne hen på gyser/vampyrbog mens de små sort/hvide tegninger, der indleder hvert kapitel, bedre rammer tonen. Forfatteren har en lille række børne- og ungdomsbøger, primært gys, bag sig, senest De blodige bid, 2011.

Der findes ikke rigtig noget lignende til målgruppen. Hubert som julemand, 2009 er en anden sjov letlæst bog om drengestreger og jul, dog til en lidt yngre målgruppe.

En letbenet, tynd men underholdende og sjov krimihistorie forklædt som julekalender i 24 kapitler. For de 12-15-årige drenge, der kan lide practical jokes og en bog, der er let at læse.