Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Kanin & Bjørn - en plage uden mage


Beskrivelse


Kanin er ved at gå ud af sit gode skind pga. larm, men måske skal han lære at se tingene fra en anden vinkel.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. juli 2017

af

af

Line Dalbro Schaumann

d. 19. juli 2017

Kanin er ved at gå ud af sit gode skind pga. larm, men måske skal han lære at se tingene fra en anden vinkel. Højtlæsning for 5-9-årige.

Kanin har sovet i Bjørns varme hule hele vinteren, men nu er det forår, og Bjørn snorker helt vildt, så Kanin beslutter sig for at kigge til sin egen hule. Mens Kanin gør rent, bliver han forstyrret af en værre larm. Hvorfor kan han ikke bare få lidt ro? Det er Spætte, der larmer. Larmer helt vildt. Bjørn dukker op og prøver at være forstående, men Kanin ender med også at blive sur på hende. Bjørn får dog Kanin overtalt til at komme op i træet og nyde udsigten fra Spættes synspunkt, og lige så stille går det op for Kanin, at det måske er ham selv, der skal ændre sig og ikke være så negativ hele tiden. Men det er lettere sagt end gjort!.

En virkelig fin historie om venskab, visdom og om at indse sine egne fejl og mangler. Bogen er rigt illustreret med skønne tegninger, der understøtter historien godt. Karaktererne i bogen er underholdende og lærerige. Både store og små vil synes om historien.

Af samme forfatter er tidligere udgivet Kanin & Bjørn - Kanins dårlige vaneBogen om Peter Plys, som også handler om venskaber og om at kunne se bort fra hinandens fejl. Ellers kan skrivestil og fortællemåde i bøgerne sammenlignes med historierne om Peter Plys i fx Bogen om Peter PlysAf samme forfatter er tidligere udgivet Kanin & Bjørn - Kanins dårlige vane, som også handler om venskaber og om at kunne se bort fra hinandens fejl. Ellers kan skrivestil og fortællemåde i bøgerne sammenlignes med historierne om Peter Plys i fx .Informationer og udgaver