Bøger / skønlitteratur til børn / lydret

Kanin er løs!


Beskrivelse


Kaninen Ninus får lov til at gå tur alene, men mor advarer, at Ninus skal passe på ulven. Ninus møder Balu, en rød mis, der er ked af det, fordi han ikke kan se sin bror.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. mar. 2015

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 10. mar. 2015

Kaninen Ninus må gå en tur alene. Mor klipper snoren over, og Ninus er mega glad. På turen møder Ninus to nye venner, han kan lege med. Til den første læsetræning for børn fra 5-6 år.

Bogen hører til serien "Læs lydret" trin 2. Bogen har mange tegninger, der viser dig, hvad historien handler om. Der er to til fire linjer tekst på hver side. Ninus får lov til at gå en tur alene uden snor. Kaninen skal passe på ulven, der kan være fæl. Ninus møder Balu, en rød mis, der er ked af det. Balu kan ikke se sin bror. Balu leder oppe i et træ. Så kommer hans bror, og Ninus har nu to at lege med.

Bogen er meget farverig i sit udtryk. Omslaget er hårdt og viser Kanin, der hopper glad rundt, og på bagsiden ligger ræv med kikkert og kasket på lur bag en busk. De mange illustrationer og teksten taler sammen og gør bogen sjov at læse. Specielt er der sjove effekter med den glubske ulv, der har klædt sig ud. Teksten er super let at læse.

I samme serie på samme trin finder du Pas på kanin!Sif og Søs. En anden lydret serie er "Lydret dingo" med fx Helle Dyhr Fauerholdts Sif og SøsI samme serie på samme trin finder du Pas på kanin!. En anden lydret serie er "Lydret dingo" med fx Helle Dyhr Fauerholdts .