Bøger / faglitteratur til børn

Kanin


Beskrivelse


Til de yngste læsere er her en god fagbog, der fortæller rigtig meget om kaninen. For 7-9-årige.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. aug. 2015

af

af

Boy Olesen

d. 27. aug. 2015

Endnu et par gode bøger i forlagets serie af letlæste fagbøger, "Jeg læser" for de 6-8-årige. Hvem ved lige at en ko har fire maver og at kaninsteg er en god madret?.

I "Koen" fortælles der om forskellen på et kæledyr og et husdyr, som en ko. Køernes udseende, hvad køerne lever af og koens fire maver er andre oplysninger man får, ligesom man bliver klogere på hvad koens mælk, kød, gylle og hud bruges til. I "Kanin" fortælles om de mange forskellige slags kaniner der findes. Vi hører også om kaninens fjender, dens yngel og hvad en kanin spiser. Bøgerne afsluttes med et stikordsregister og forslag til anden litteratur om emnet. Der er farvefotos på alle sider. På seriens hjemmeside kan der hentes gratis opgaver til bøgerne.

To rigtig gode bøger, med et fint layout, fast bind, en tydelig typografi og med meget flotte farvefotos, der er en stor del af bogen. Trods bøgernes beskedne sidetal lykkes det at give rigtig mange fakta-oplysninger. Løbende gennem bøgerne benyttes små faktabokse, der præciserer og forklarer.

Bøgerne kan sammenlignes med HesteIlder og Ilder, der har nogenlunde samme sværhedsgradBøgerne kan sammenlignes med Heste og , der har nogenlunde samme sværhedsgrad.


Bibliotekernes vurdering

d. 9. juni 2023

af

af

Boy Olesen

d. 9. juni 2023

Til de yngste læsere er her en god fagbog, der fortæller rigtig meget om kaninen. For 7-9-årige.

Bogen er en del af serien "Fakta. Midi" og indleder med at fortælle, at der findes mange slags kaniner fx tamme og vilde, at de alle har en blød pels og kan have forskellige farver. Forskellen på en hare og en kanin beskrives. Der fortælles om at have en tam kanin som kæledyr og om hvad det indebærer, fx at kaninen ikke kan lide at være alene, at den gerne vil kæles med, og at den skal have godt med plads, så den kan bevæge sig. Andre eksempler på indhold er kaninens mad, kaninens unger og kaninens fjender. Der kan frit hentes opgaver til bogen på forlagets hjemmeside.

Bogens meget flotte farvefotos og den velskrevne tekst gør den meget attraktiv. På de relativt få sider kommer bogen godt omkring kaninen fx er det værd at fremhæve kapitlet om "Kanin på bordet", hvor det fortælles at der findes mange forskellige retter med kød fra kaninen.

Bogen er 2. udgave og indeholder de samme indholdspunkter som første udgave. Bogen kan sammenlignes med Kanin.