Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Kaninen der så gerne ville sove : en ny måde at få dit barn til at falde i søvn på


Beskrivelse


Kalle kan ikke sove. Han tager sammen med sin mor ud for at finde Onkel Troldmand som måske kan hjælpe ham til at falde i søvn. Bogen er skrevet med en særlig teknik beregnet på at hjælpe børn til at falde hurtigere i søvn.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. okt. 2015

af

af

Heidi Drasbek Martinussen

d. 1. okt. 2015

En anderledes højtlæsningsbog, som kombinerer den klassiske børnebogsfortælling med værktøjer fra mindfullness. Velegnet til at læse højt som godnathistorie for børn fra ca. 3 år.

Kalle Kanin kan ikke sove. Han tager med sin mor ud for at finde Onkel Troldmand som måske kan hjælpe. På vejen møder de Hr Snegl og Fru Ugle, som også begge har gode råd til hvordan man falder i søvn. Gennem bogen opfordres læseren til at gabe, at give nogle ord og sætninger ekstra betoning og læse nogle sætninger mere stille. I begyndelsen af bogen er en læsevejledning, som beskriver de forskellige virkemidler, man kan bruge. Carl-Johan Forssén Ehrlin er adfærdspsykolog og sprogforsker. Bogen blev udgivet på svensk i 2011.

En sød historie som fanger både barnet og den der læser højt, for man vil så gerne vide om lille Kalle Kanin kommer til at sove. Omslag og illustrationer er rigtig fine og giver historien liv. Der er lidt omkring sproget, som ikke glider særlig nemt, idet nutid og datid blandes i samme sætning.

Lignende bøger hvor man følger en karakter, som skal lære det samme som barnet (i dette tilfælde at falde i søvn) er fx Hr. PølleSigurd fortæller godnathistorier, som lærer børn at gå på toilettet. Andre godnathistorier er fx Sigurd fortæller godnathistorierLignende bøger hvor man følger en karakter, som skal lære det samme som barnet (i dette tilfælde at falde i søvn) er fx Hr. Pølle, som lærer børn at gå på toilettet. Andre godnathistorier er fx .


Weekendavisen

d. 20. jan. 2017

af

af

Pernille Stensgaard

d. 20. jan. 2017