Bøger / skønlitteratur / roman

Kaninens år


Beskrivelse


Trines ægteskab er forkert; hun er forkert, han er forkert. Da hun endelig tager springet og flytter på landet med børnene, er verden stadig ikke rigtig. Men er genoptagelse af forholdet så den rigtige løsning?

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. maj 2014

af

af

Tina Schmidt

d. 20. maj 2014

Bogens primære publikum vil nok være kvinder, der kan identificere sig med hovedpersonen, altså kvinder i slut 20'erne - start 40'erne, som har oplevet at føle sig fanget i ægteskab og småbørn.

Trine og Asgers ægteskab luller lige så stille derudaf, det er egentlig fint nok, men det er bare hverdag hver dag, og Trine griber sig selv i at blive vred på Asger over alting. Hun vælger at gå fra ham og starte et liv i et hus på landet med de to døtre og sine bristede illusioner. Samtidig ønsker Asger at få forholdet og ægteskabet tilbage, men kan de det? Og er det så bare at gå tilbage i samme rille? Forfatteren beskriver meget præcist en kvindes følelse af afmagt og tvivl over sine følelser og mangel på samme. Er det hende eller verden, der er sindssyg?.

Der findes meget litteratur om nag, tvivl og ægteskabsbrud, men af nyere dansk litteratur om emnet er Bo Skjoldborgs Så længe vi er lykkelige og Signe Langtved Pallisgaards Et andet sted gode bud.

Skarp, præcis og velskrevet bog om en følelse af grundlæggende forkert samt den tomhed, der trænger sig på i et trivielt, småkedeligt ægteskab og forsøget på at rive sig løs og starte på en frisk.


litteratursiden.dk

d. 28. maj 2014

af

af

Maria Guldager Rasmussen

d. 28. maj 2014

Utilfredsheden sender 37-årige Trine fra hotte København til kiksede Hellebæk. Aktuel og vigtig roman om at sidde fast i ægteskabs- og madpakkesumpen. Hvis man holder af at læse nyere dansk litteratur...


Politiken

d. 5. dec. 2014

af

af

Lilian Munk Rösing

d. 5. dec. 2014