Bøger / faglitteratur til børn

Kaniner


Beskrivelse


Om valg af kanin, at gøre en kanin tam, pelspleje, rengøring, leg og legetøj, dyrlægebesøg og andre ting. Mange farvefotos af kaniner samt forklarende tegninger.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. sep. 2001

af

af

Steen Agger (skole)

d. 17. sep. 2001

Samtidig udgives en bog om hunde og hvalpe i samme serie. Tidligere er der skrevet om katte og killinger. Denne her er opbygget på samme måde som kattebogen og fortæller om forskellige kaniner, anskaffelse, bure, fodring, leg, pleje, kropssprog, rengøring, sundhed m.m. Bagest findes stikordsregister. Teksten, der henvender sig direkte til læseren, er ret kortfattet og anbragt i forbindelse med de mange farveillustrationer, som består af gode fotografier og muntre tegninger. I mange tilfælde danner illustrationerne små serier, der gør det let for børn at forstå budskabet, selv om de evt. endnu ikke har lært at læse. En udmærket bog til begyndere og vordende små kaninejere. Kan selvlæses fra 3. klassetrin. Der findes i forvejen en del bøger om emnet bl.a. Kanin (2000) i serien Mit kæledyr med store, skarpe atelieroptagelser og særdeles kortfattet tekst. Min kanin (2000) i serien Lette Flachsbøger er velegnet til læsekurser. Opgaver kan hentes på forlagets hjemmeside. Jeg har dværgkanin (1999) går mere i dybden og er lidt sværere at læse.


Bibliotekernes vurdering

d. 17. sep. 2001

af

af

Lars Larsen

d. 17. sep. 2001

En indbydende bog for kommende og nybagte kaninejere. Med mange gode fotos, skægge tegninger og en kort tekst fortæller den hvad der er værd at vide om kaniner. I 17 kapitler på hver 2 sider giver den råd om valg af kaniner, anskaffelse af bur og nødvendigt udstyr. Der er noget om den daglige pasning, foder og træning. Et kapitel handler om kaninens sprog og adfærd og et om pelspleje, rengøring, leg og legetøj. Til sidst nogle korte kapitler om dyrlægebesøg, feriepleje og indendørs kaniner. Alt bliver beskrevet kort og præcist i et letforståeligt sprog, og der er god overensstemmelse mellem tekst og billeder. På børnebibliotekerne er der efterhånden mange bøger om kaniner. Emnet er efterspurgt og der er hele tiden brug for nye bøger. Denne er et udmærket alternativ eller supplement til Christine Morleys Kanin, (98/34), som har samme målgruppe. En fin bog til oplæsning fra 5 år og selvlæsning fra 9 år.Informationer og udgaver