Bøger / skønlitteratur / roman

Kaninjægeren : krimi


Beskrivelse


I Stockholm dræber en spree killer den ene 50-årige mand efter den anden på de mest voldsomme måder. Hvorfor og hvad er sammenhængen? Tidligere kommissær Joona Linna bliver midlertidigt løsladt fra et lukket fængsel for at bistå politiet i et voldsomt kapløb med tiden.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. jan. 2017

af

af

Lone Krøgh

d. 4. jan. 2017

Det svenske forfatterægtepar Ahndoril, alias Lars Kepler, leverer her det sjette af otte planlagte krimier med den finsk-svenske politimand Joona Linna. Læsere af serien ved, hvad de går ind til: En uhyggeligt spændende og voldsom krimi, som man næsten ikke kan lægge fra sig. Nye læsere anbefales at begynde med bind 1.

En række mænd omkring 50 bliver dræbt på voldsom og for så vidt spektakulær vis. Politiets efterforskning går ikke godt, og tidligere kommissær Joona Linna, som sidder i et lukket fængsel, bliver på grund af de specielle omstændigheder midlertidigt løsladt og inddraget i sagen. Sammen med sin gamle makker Saga Bauer arbejder han om kap med tiden, for drabsmanden viser sig at være en såkaldt spree killer, der har planer om hele 10 likvideringer.

En spændende, nattesøvnsødelæggende og dejligt tyk krimi. Den er uhyggelig og velskrevet, og den næsten filmiske komposition med de mange cliffhangers driver de sideløbende plots frem mod et blodigt crescendo. Fortællestilen er suggestiv, og som læser bliver man behændigt ført fra det ene (vild)spor til det næste. Det er en meget voldsom og blodig krimi, og det kan virke effektjagende, for hvad skal vi med så meget udpenslet vold?.

Krimien ligger smukt i forlængelse af de tidligere bind i serien, og heldigvis kommer der jo et par stykker mere. I mellemtiden kan man fx læse eller genlæse Stieg Larsson og Karin Slaughter.


litteratursiden.dk

d. 30. jan. 2017

af

af

Pia Bechmann

d. 30. jan. 2017

Kong Kepler har genindtaget Skandinaviens krimitrone med sin hidtil bedste Joona Linna krimi. Spændende, overbevisende og uhyggelig pageturner af første karat. Krimi-parret Alexandra Coelho Ahndoril...


Berlingske tidende

d. 31. jan. 2017

af

af

Merete Reinholdt

d. 31. jan. 2017


Politiken

d. 27. jan. 2017

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 27. jan. 2017


Jyllands-posten

d. 29. jan. 2017

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 29. jan. 2017


Weekendavisen

d. 3. feb. 2017

af

af

Morten Hesseldahl

d. 3. feb. 2017