Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Kanins historie


Beskrivelse


Kanin er ked af det. Hans hus er for lille. Ugle foreslår Kanin at invitere gæster. Da huset er fyldt op, render Kanin igen til ugle. Nu kan han overhovedet ikke være i huset. Ugle foreslår Kanin at sende gæsterne hjem. Kanin finder på den måde ud af, hvor meget plads han har i sit hus.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. jan. 2014

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 9. jan. 2014

Bogen kommer i serien Flachs - allerførste læsning. Selvlæs fra 1. klasse/ 6 år. LET-tal 12.

Historien er en genfortælling af et gammelt europæisk folkeeventyr - en finurlig lille historie om Kanin, der er ked af det. Hans hus er for lille. Han går til den kloge ugle, der beder Kanin om at invitere gæster. Da huset er fyldt op, render Kanin igen til Ugle, fordi nu kan han overhovedet ikke være i huset. Ugle foreslår Kanin at invitere endnu flere gæster. Tredje gang foreslår Ugle, at alle gæsterne skal gå hjem. Da venner og familie er gået hjem, finder Kanin ud af, hvor meget plads han har i sit hus. Illustrationerne er det dominerende på opslagene. Det er små søde og farverige tegninger af Kanin og hans venner. Omslaget er i hardback. Teksten er læsevenligt sat med stor typografi og med få linjer på opslaget. Bagerst er tre små opgaver med billeder fra bogen. Desuden finder læseren løsninger på opgaverne og noget om eventyrets oprindelse.

Bogen ligner de mange øvrige titler i serien Flachs - allerførste læsning med hensyn til layout.

De små læsere, der netop er i gang med den selvstændige frilæsning, vil synes om denne finurlige historie, hvor moralen giver læseren lidt af tænke over. Til den allerførste læsetræning fra 1. klasse.