Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Kanintesten


Beskrivelse


En kanin står øverst på Ingeborgs ønskeseddel. Allerøverst. Der er bare det ved det, at Ingeborgs far er allergisk overfor kaniner. Siger han. Ingeborg og mor tror ikke rigtig på ham, og derfor udtænker de en test.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. mar. 2016

af

af

Marion Tirsgaard

d. 16. mar. 2016

En kanin står øverst på Ingeborgs ønskeseddel. Allerøverst. Der er bare lige det, at Ingeborgs far er allergisk overfor kaniner. Det er i hvert fald det han siger. Ingeborg og mor tror ikke rigtig på ham, og derfor udtænker de en test. Til selvlæsning fra 8 år og højtlæsning fra 6 år.

Ingeborg bor med sin mor og far i en lejlighed og drømmer om at få en kanin. Ingeborgs far er allergisk overfor katte og påstår, at han heller ikke kan tåle kaniner. Men han nægter at gå til læge, og derfor udtænker Ingeborgs mor og Ingeborg en kanintest, så de en gang for alle kan finde ud af, om faren er allergisk. En kanintest der omfatter en kanin ved navn Ostehaps, et kaninbur, en afgnavet gulerod og et halmstrå. Bogen har korte kapitler og sort-hvide tegninger. Det er forfatterens første børnebog.

En sjov bog om at gå ret langt for at få sit ønske om et kæledyr opfyldt. Historien og sproget bliver lidt ensformigt til at bære en hel bog om en kanintest, men det er et emne, som de fleste børn vil kunne relatere sig til. Bogens tegninger er sjove og giver historien liv og karakter.

Der findes mange børnebøger om kæledyr og om at ønske sig et. I Verdens mærkeligste kæledyrPlet, Langøre og et bjerg af kaninlort resulterer en mor med allergi i anskaffelse af et mere eksotisk kæledyr mens fx Plet, Langøre og et bjerg af kaninlort er en fin billedbog om at have kaninerDer findes mange børnebøger om kæledyr og om at ønske sig et. I Verdens mærkeligste kæledyr resulterer en mor med allergi i anskaffelse af et mere eksotisk kæledyr mens fx er en fin billedbog om at have kaniner.