Bøger / skønlitteratur / noveller

Kantslag : noveller


Beskrivelse


15 grumme og satiriske noveller der med udgangspunkt i en velkendt hverdag skildrer mennesker på kanten og skårede eksistenser.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. sep. 2008

af

af

Conni Boll Christensen

d. 12. sep. 2008

Der er interesse for at læse nye danske noveller, og denne nye samling kan læses af både interesserede i ny dansk litteratur og elever på fx ungdomsuddannelser, der her kan få et fint indblik i anvendelsen af symbolik, synsvinkler, fortællestemmer, miljøer og andre redskaber til tolkning af moderne tekster.

Forfatteren, der romandebuterede i 2001 med Soul kommer vidt omkring i sin nye bog, der indeholder 15 noveller. Forskellige steder i Danmark med et par afstikkere til New York møder vi mennesker, der har været udsat for svigt. Børn, der er kommet i klemme i de voksnes verden, eller voksne, hvor den elskede svigter, som fx i titelnovellen, hvor en kvinde, der har fået tæv, sidder på kanten af en seng med en blodig dyne. Hun sidder og undrer sig over mænds selvindsigt ("jeg kan være sådan et røvhul indimellem") kombineret med deres manglende ønske om at ændre sig. Novellerne er psykologiske fortællinger, der med udgangspunkt i en velkendt hverdag vrimler med døde hunde og ællinger, kvindelige mordere, bagbundne gidsler og andre grusomheder. Sproget er fyldt med symboler og kræver opmærksomhed af læseren.

Helle Helle, Solveig Balle og Naja Marie Aidt er eksempler på danske kvindelige novellister, hvor der også står meget mellem linjerne.

Læseren kan ikke stå på sine flade fødder og få det fulde udbytte af denne velskrevne og symbolmættede novellesamling. Hun skal ind imellem stå lidt på tæer og tænke sig om en ekstra gang.


litteratursiden.dk

d. 13. okt. 2008

af

af

Susan von Magius

d. 13. okt. 2008

Kantslag er særdeles slagkraftige noveller der fortjener mange læsere. Jeg elsker bøger, der hensætter mig i stille og/eller højlydt undren over, hvor ideerne mon er kommet fra. Dorthe Nors' novellesa...


Sentura [online]

d. 29. sep. 2008

af

af

Jakob Bækgaard

d. 29. sep. 2008


Weekendavisen

d. 16. apr. 2014

af

af

Lars Bukdahl

d. 16. apr. 2014


Weekendavisen

d. 3. okt. 2008

af

af

Liselotte Wiemer

d. 3. okt. 2008


Information

d. 25. sep. 2008

af

af

Kamilla Löfström

d. 25. sep. 2008