Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Kaos, kys og catwalk


Beskrivelse


Hvad sker der, når ens kejtede storesøster pludselig får lov til at udleve ens egen drøm om at blive international catwalkmodel? 15-årige Rose er slet ikke sikker på om hun vil være model, og 14-årige Augusta er ved at dø af jalousi.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. dec. 2017

af

af

Maria Sjøblom

d. 21. dec. 2017

Hvad sker der, når ens kejtede storesøster pludselig får lov til at udleve ens egen drøm om at blive international catwalkmodel? Medrivende ungdomsroman for piger fra 13 år.

Augusta på 14 år er udadvendt, fjollet og dybt dedikeret til sin modeblog. Hun er desværre slet ikke høj nok til at blive model. Rose på 15 er en kejtet bognørd, som allerhelst vil undgå at skulle beskæftige sig med både shopping og mode. Rose føler sig slet ikke tilpas med sin krop og hun forsøger konstant at skjule sig fra skolekammeraternes mange giraf kommentarer. Da Rose bliver antaget som model, kommer det som en stor overraskelse for både hende selv og for Augusta. Augusta prøver at støtte hende, men bliver også jaloux over, at Rose pludselig udlever hendes drøm. Rollerne bliver byttet om og de før så tætte søstre, har svært ved at finde tilbage til deres gamle fortrolighed. Det er ikke nemt at have normale teenageproblemer hjemme i Danmark, når ens storesøster befinder sig på catwalken i Paris. Rose bliver på den anden side kastet ud i voksenlivet og må kæmpe for at holde fast i sig selv.

Fantastisk og underholdende roman med et tema som de fleste piger kan relatere sig til. Søstrene fortæller skiftevis i hver deres kapitler, ligesom de sociale medier også skal passes. Her er en roman, som rammer nutidens ungdomsliv lige på kornet.

Piger, der er voksent op med Holly Smales serie Nørd på catwalk kan fortsætte her.


Børn & bøger

Årg. 71, nr. 2 (2018)

af

af

Kirsten Aggerholm (f. 1934)

Årg. 71, nr. 2 (2018)