Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Kaos : (kys ah oh shit)


Beskrivelse


Ungdomsbog om pigen Edel, der bliver gravid som 15-årig. Det er hun ikke klar til, men hun vil heller ikke miste barnet, og hvad gør man så?

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Martin W. Hansen

2007

Ungdomsbog der henvender sig til de 14-18-årige. Det er trivi-litteratur af bedste skuffe. Det hele er set før, men bogen er alligevel svær at lægge fra sig. Bogen har både en mandlig og en kvindelig hovedrolle, der skiftes til at gengive handlingen i 1. person. Dette er klart en af bogens styrker, og den kan som sådan let formidles til brugere af begge køn.

Forfatteren er en dansk debutant, der her har skrevet en udmærket og let læselig bog om teenageproblemer. Edel er femten, og er lige blevet gravid. Alle råder hende til at skaffe sig af med barnet, men det har hun ikke lyst til. Ved et tilfælde finder hun ud af, at hendes mor har været i en lignende situation, og hun har en bror hun aldrig har mødt. I desperation over at hendes mor presser hende til at få en abort, rejser hun hjemmefra for at finde sin bror. Jokum ved ikke at han har en søster, han har problemer nok på sin egen hjemmefront, hvor hans dominerende mor ødelægger hans liv, med velmenende handlinger. Kaos : (kys ah oh shit) er skrevet i et letforståeligt sprog, med megen teenage-slang og sms-sprog.

Tematisk kan man drage paralleller til Mette Ravnskovs Så hellere mor! eller Klaus Lynggaards Victorias år, men nærværende bog er skrevet i et langt mere nutidigt sprog.

Jeg kunne lide den, og vil bestemt anbefale forfatteren til mine lånere i ungdomsafdelingen.


Weekendavisen

d. 17. aug. 2007

af

af

Damian Arguimbau

d. 17. aug. 2007


Berlingske tidende

d. 25. aug. 2007

af

af

Kari Sønsthagen

d. 25. aug. 2007