Bøger / faglitteratur til børn

Kapløb til månen : i 1961 lovede USA's præsident, at Amerika ville sende en mand til månen inden udgangen af 1960'erne : her er historien om kapløbet med tiden


Beskrivelse


Den første månelanding i 1969, Apollorakettens opsendelse, Armstrongs og Aldrins månevandringer samt deres returneringer til jorden.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. feb. 1999

af

af

Vibeke Munch Kofoed

d. 23. feb. 1999

Ny serie letlæste fagbøger opdelt i fire niveauer startende med "før-læsere" fra ca. 4 år til sikre læsere på ca. 10 år. Nærværende bog er henvendt til de 7-9-årige og er en umiddelbart appellerende lille bog om menneskets første entre på månen. Den letflydende tekst indeholder en del fagtekniske udtryk og fremmedartede navne og det vil nok fortrinsvis være børn fra 8 år, der vil have glæde af bogen. Teksten er fint bearbejdet læseteknisk med korte sætninger, orddelinger og en stor, klar typografi. Alle opslag suppleres med flotte farvefotos, illustrative tegninger og der er små bokse med uddybende forklaringer. Selve den spændende begivenhed formidles i et levende sprog, der giver indtryk af en her-og-nu-oplevelse af den bestemt ikke ufarlige første rejse til månen. Vi følger begivenheder og personerne ret tæt og får undervejs flettet nogle historiske og tekniske data ind på en levende og engagerende måde. Et godt bud på en letlæst fagbog for mellemgruppen om et stadig populært emne. Per Østergaards Rumfart (1995) i serien De små fagbøger henvender sig til samme målgruppe, men er bredere i sit sigte.


Bibliotekernes vurdering

d. 23. feb. 1999

af

af

Lasse Andersson (skole)

d. 23. feb. 1999

En fagbog uden den store appel om de første mennesker på månen. Bogen gennemgår i en let dramatiseret form månelandingen i 1969. Vi følger de tre astronauters opsendelse med Apollo 11, månelandingen, Armstrongs og Aldrins månevandring, deres returnering til kommandomodulet og astronauternes tilbagevenden til Jorden. Sprogligt forsøger bogen at skabe dramatik ved bl.a. replikker og ved at give et indtryk af personernes følelser - det virker noget anstrengt. Men bogen giver samtidig en god og reel information om det storstilede projekt der stadig kan fascinere. Teksten kan læses fra 3. klasse. Bogen er illustreret med fotos fra månerejsen og tegninger af svingende kvalitet. Hist og her findes små faktarammer og bag i bogen er en begrænset ordliste. Layoutet virker noget gammeldags. På indersiden af bindet er gjort plads til læserens navn og kommentarer, og første side henvender sig direkte til forældrene. Bogen kan indgå i et emne om rumfart, sammen med bl.a. Per Østergårds Rumfart fra 1995. Samtidig med denne titel udkommer syv andre bøger af forskellig sværhedsgrad i den nye serie Øjenvidne-bøgerne.