Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Kappen


Beskrivelse


En mystisk skikkelse i lang kappe følger efter Noah på vej hjem fra skole og han dukker op igen flere steder. Der er noget uhyggeligt på færde.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. aug. 2015

af

af

Lars Larsen

d. 25. aug. 2015

To skumle fortællinger med gys og genfærd i serien "Svingens mørke verden" til gyserlæsere fra 9 til 12 år.

I "Kappen" følger en mystisk skikkelse i lang kappe efter Noah på vej hjem fra skole og han dukker op igen flere gange. Der er noget uhyggeligt på færde, og Noah finder ud af, at noget er helt galt. I "Ondskabens kælder" går Kine og Sivert på opdagelse i kælderen en aften de er alene hjemme. Der nede finder de en mærkelig bog, hvor der står noget om en skat, og noget eller nogen begynder at rumstere i kælderen og de bliver skræmte og må skynde sig op ad kældertrappen. De er i sikkerhed, og historien får en happy ending, men de ved ikke at hunden Micky også har været på skattejagt.

"Svingens mørke verden" lover skumle fortællinger og garanterer gys. Det løfte bliver opfyldt. Bøgerne er lette at læse. De er inddelt i korte kapitler med fængende overskrifter og Torstein Nordstrands gråtonede hel- og halvsidestegninger understreger uhyggestemningen. Skriften er stor og der er langt mellem linjerne. Forsiden signalerer gys, og de korte bagsidetekster giver lyst til at læse mere.

Gode gys som i serierne "Koldt blod", 2003- og "Marv og ben", 2004-, fx Dødelig blitzDødens glasøje og Dødens glasøjeGode gys som i serierne "Koldt blod", 2003- og "Marv og ben", 2004-, fx Dødelig blitz og .