Bøger / faglitteratur til børn / ordbøger

Kaptajn Haddocks ordbog : fra afholdsamøbe til åndsbolle


Beskrivelse


Ordbog over Tintinseriens koleriske Kaptajn Haddocks legendariske forråd af kraftudtryk, eder og forbandelser - i Niels Søndergaards oversættelse og illustreret med tegninger fra serien.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. nov. 2019

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 5. nov. 2019

Tintinseriens Kaptajn Haddock er legendarisk for sine fantasirige skældsord, der alle er samlet og ordnet alfabetisk i denne ordbog, hvor deres ophav forklares. Uundværlig for tintinologer og herlig læsning for alle, der elsker Tintinhæfterne.

Forfatter Kristian Bang Foss ordner i denne ordbog alle de kraftudtryk, som Kaptajn Haddock anvender i Tintinserien. Det gør han med udgangspunkt i den seneste oversættelse af tegneserien, som Niels Søndergaard har stået for. Ordene er ordnet alfabetisk og karakteriseres som "skældsord", "udtryk", "talemåde" eller "udbrud". Ordenes betydning forklares, og hovedparten har udgangspunkt i et maritimt fagsprog, som landkrabber ikke forstår sig på. Der er også brug af bogstavrim, fx "parasitparakit", og der er eksempler på sammentrækning af ord, der giver et nyt, fx "skarabæst". Bogen, der er i tværformat, er farveillustreret med tegninger af Kaptajn Haddocks vredesudbrud.

Med denne lille ordbog ved hånden kan man virkelig få udvidet sit ordforråd med nye, friske kraftudtryk, der er utroligt morsomme og opfindsomme. Det er godt fundet på og sjovt udført.

Bogen er en fagbog, men kan lystlæses på linje med den lidt tilsvarende Franquins encyklopædi om spirillen - den store gådeAnders Lund Madsens ÆØÅ, og ellers kan bogen måske også sammenlignes med Anders Lund Madsens ÆØÅBogen er en fagbog, men kan lystlæses på linje med den lidt tilsvarende Franquins encyklopædi om spirillen - den store gåde, og ellers kan bogen måske også sammenlignes med .


litteratursiden.dk

d. 3. nov. 2019

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 3. nov. 2019

Kristian Bang Foss har samlet den berygtede og koleriske søulks mange skældsord, udbrud og talemåder. Virkelig sjovt læsestof og en oplagt mandel-, advents- eller julegave. Kaptajn Haddocks ordbog er ...Informationer og udgaver