Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Kaptajn Underhyler - kantinedamerne fra det ydre rum går til angreb : (og bagefter gør de lige så onde zombienørder fra spisefrikvarteret det sammme) : den tredje heltefortælling


Beskrivelse


I en blanding af billeder, tekst og tegneserie roder de uheldige og fjollede drenge, Jimmy og Otto, sig igen ud i vilde oplevelser. Denne gang vil rumvæsener forvandle skolens elever til zombier, men heldigvis får drengene hjælp af superhelten Kaptajn Underhyler alias skoleinspektøren.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. maj 2004

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 24. maj 2004

To bind mere i serien med lige så vanvittige eventyr som i de første to bind om den bevidst urimeligt fjollede duo - drengen Jimmy og Otto - og deres højt gearede fantasifulde oplevelser med skoleinspektøren Hr. Knold, der ved et fingerknips forvandles til superhelten Kaptajn Underhyler, hvis opgave er at redde verden fra de uheldige følger af drengenes eskapader (som de alligevel er nødt til at klare selv). I Kaptajn Underhyler - kantinedamerne fra det ydre rum går til angreb forsøger rumvæsner at gøre alle børn på skolen til zombier, der skal hjælpe med at sikre dem verdensherredømmet, og i Kaptajn Underhyler - professor Prutpotte og den skumle slagplan hævner den nye lærer i natur og teknik, Professor Pillerik Pølle Prutpotte, børnenes drillerier ved bl.a. at skabe nogle store monstre, der vil sikre professoren verdensherredømmet. Det er store sager, som de to uheldige helte kæmper mod, og selv 007, Monthy Python og Tykke-Niels må give op, når historierne ruller frem i fuld fart med alle former for usandsynligheder, dårlige vitser og platheder. Bøgerne er samme farceblanding af tegneserier, kort tekst, mange illustrationer og sider med vend-o-rama animationer, og målgruppen de ca. 10-årige (især drenge) er også den samme, så kendere af de første bind vil enten elske eller hade såvel formen som indholdet. Kan historierne få ikke-læsende drenge til at gribe bøgerne er meget dog tilgivet, og det er en mulighed.