Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Kaptajn underhyler og den sensationelle saga om Svend Stinkesnot : den tolvte heltefortælling


Beskrivelse


Kaptajn Underhyler vender tilbage for at tage kampen op mod den frygtelige Svend Stinkesnot, som er blevet super intelligent af en klump Zygo-Gogozizzel 24 fra rummet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. jan. 2016

af

af

Martin W Hansen

d. 14. jan. 2016

Kaptajn Underhyler vender tilbage i sit 12. bind, hvor kampen står mod den frygtelige Svend Stinkesnot. For alle fans af serien. Kan læses fra ca. 9 år og opefter.

Det går egentligt ret godt for Jimmi og Otto (og deres dobbeltgængere), indtil deres ondskabsfulde gymnastiklærer opfinder et serum, som kan gøre alle børn i verden til de rene dydsmønstre, der adlyder enhver voksen. Nu afhænger hele menneskehedens fremtid af Jimmi (og Jimmi fra i går) og Otto (og Otto fra i går). Bogen er som sædvanlig en blanding af sort/hvide tegninger, korte tekster, tegneserie og de berømte "Vend-O-Rama"ér. Handlingen begynder hvor de forrige bind sluttede, men lægger denne gang ikke op til en fortsættelse.

Dette er muligvis seriens sidste bind, og som sådan et meget vigtigt bind at få læst, hvis man har fulgt med i Jimmi og Ottos eventyr til nu. Alt er næsten som det plejer og det er stadig en meget sjov og pjattet bog. Men hen imod slutningen sniger der sig en lidt eftertænksom stemning ind, hvor seriens hovedbudskab gøres tydeligere end nogensinde: at du skal være voksen når du bliver nødt til det, men vær et barn så længe du kan. Fantastisk slutning på en serie som har fornøjet børn (og nogle voksne) på biblioteket i snart 12 år.

Alle elskere af Kaptajn Underhylder bør anbefales Timmy Taber - ingen er fejlfri.