Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Kaptajn Underhyler og Tippe Tissetrusses titaniske trusler : den niende heltefortælling


Beskrivelse


Jimmy og Otto er tilbage i 0. klasse, hvor de møder hinanden for første gang. Denne gang står de overfor den skrupelløse bølle Kenneth, der er nevø af den afskyelige skoleinspektør Hr. Knold, den senere Kaptajn Underhyler.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. jan. 2013

af

af

Marion Tirsgaard

d. 3. jan. 2013

9. bind i den sjove og rablende skøre letlæste serie om Kaptajn Underhyler. Til frilæsning for læsetrætte drenge fra 8-12 år.

Historien starter, hvor den sluttede i bind 8. Jimmi, Otto og Kaptajn Underhyler sidder i fængsel. De befries af den tidsrejsende tyran, Tippe Tissetrusse, men herfra tager historien et kronologisk spring tilbage i tiden til den dag, hvor Jimmi og Otto møder hinanden for første gang. I stedet for at kæmpe mod hvæsende wc'er og bioniske busserdrenge, som i de tidlige bind, står drengene nu overfor bøllen Kenneth, der ikke bare er ondskabsfuld og skrupelløs men tillige nevø af den frygtede skoleinspektør Hr. Knold, den senere Kaptajn Underhyler. Det bliver det bestemt ikke dårligere af. Niveauet er helt på højde med de tidligere bind. Som altid er historien krydret med illustrationer, indlagte tegneserier og Vend-O-Rama. Det 8. bind udkom i 2007, så denne har været længe undervejs. Heldigvis skal fans ikke vente længe på næste og efter sigende sidste bind "Kaptajn Underhyler og de radioaktive robobokseres rærlige rædselsregime", der udkommer efterår 2013.

Serien har helt sin egen stil. Et andet bud på en sjov serie om en superhelt er Bøgh Andersens Antboy.

Et længe ventet 9. bind i serien. Den vil, og her tør jeg godt lægge hovedet på blokken, blive efterspurgt af såvel gamle som nye fans. Bogen er på fuld højde med de forrige, og serien er et af de bedste bud på en serie, som kan fænge de 8-12-årige drenge og få dem i gang med at læse.