Bøger / faglitteratur / bibliografier

Karen Blixen : et portræt


Beskrivelse


Biografi over forfatteren Karen Blixens (1885-1962) liv, fra barndommen, eventyret i Afrika og frem til hendes død i 1962.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. jan. 2019

af

af

Marianne Majgaard Jensen

d. 21. jan. 2019

Kort biografi om Karen Blixen til voksne læsere, som vil have en hurtig, letlæst præsentation af hende som person.

Fjerde bog i forlagsserien "Danske legender" med introduktioner på cirka 100 sider til personer, der har haft stor betydning for dansk kultur og identitet. De øvrige i serien er (foreløbig) Niels Bohr, Tove Ditlevsen og Kaj Munk.

Det korte format giver både fordele og begrænsninger: Bogen forholder sig til Blixens biografi, i mindre grad til hendes forfatterskab. Den er skrevet i et mundret sprog med fokus på at fange læseren, og alle citater er i nutidigt sprog. Det giver en let læst, levende fremstilling af Blixen som person, men indfanger ikke den kompleksitet og dobbelttydighed, som har så stor betydning for hendes værk. Bogen er præget af hastværk, fx er der en del fejl i citaterne, og den korte litteraturliste medtager en fejlbehæftet udgave af en bog, som siden er afløst af en ny.

Bogen følger samme koncept som de øvrige bøger i serien "Danske legender". Er det Blixens biografi, man interesserer sig for, er Karen BlixenKaren BlixenKaren Blixen - et forfatterportræt, en magisk fortællerAt læse Karen BlixenOm Karen Blixens forfatterskab en stor, flot illustreret bladrebog. Af introduktioner til opgavebrug kan især anbefales Borup-Jensen: (folkeskole og gym.niveau). Andre gode bud er - et forfatterportræt, en magisk fortæller (folkesk.), At læse (gym.) samt Om s forfatterskab (folkesk. og gym.)Bogen følger samme koncept som de øvrige bøger i serien "Danske legender". Er det Blixens biografi, man interesserer sig for, er en stor, flot illustreret bladrebog. Af introduktioner til opgavebrug kan især anbefales Borup-Jensen: (folkeskole og gym.niveau). Andre gode bud er - et forfatterportræt, en magisk fortæller (folkesk.), At læse (gym.) samt Om s forfatterskab (folkesk. og gym.)Bogen følger samme koncept som de øvrige bøger i serien "Danske legender". Er det Blixens biografi, man interesserer sig for, er Karen Blixen en stor, flot illustreret bladrebog. Af introduktioner til opgavebrug kan især anbefales Borup-Jensen: Karen Blixen (folkeskole og gym.niveau). Andre gode bud er (folkesk.), At læse Karen Blixen (gym.) samt Om Karen Blixens forfatterskab (folkesk. og gym.)Bogen følger samme koncept som de øvrige bøger i serien "Danske legender". Er det Blixens biografi, man interesserer sig for, er Karen Blixen en stor, flot illustreret bladrebog. Af introduktioner til opgavebrug kan især anbefales Borup-Jensen: Karen Blixen (folkeskole og gym.niveau). Andre gode bud er Karen Blixen - et forfatterportræt, en magisk fortæller (folkesk.), (gym.) samt Om Karen Blixens forfatterskab (folkesk. og gym.)Bogen følger samme koncept som de øvrige bøger i serien "Danske legender". Er det Blixens biografi, man interesserer sig for, er Karen Blixen en stor, flot illustreret bladrebog. Af introduktioner til opgavebrug kan især anbefales Borup-Jensen: Karen Blixen (folkeskole og gym.niveau). Andre gode bud er Karen Blixen - et forfatterportræt, en magisk fortæller (folkesk.), At læse Karen Blixen (gym.) samt (folkesk. og gym.).


litteratursiden.dk

d. 23. apr. 2019

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 23. apr. 2019

Karen Blixen var indbegrebet af mystik, lidenskab og mod. I denne letfordøjelige biografi på under 100 sider præsenteres vi for essensen. Serien ’Danske Legender’ kalder forlaget Lindhardt og Ringhof ...