Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Karen Blixen : portræt af forfatteren og forfatterskabet


Beskrivelse


Om Karen Blixens (1885-1962) liv og forfatterskab.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. dec. 2009

af

af

Erik Boas Pedersen

d. 1. dec. 2009

En ny bog i serien om kanonforfattere. Kan anvendes i folkeskolen af dansklærere til forberedelse og på det gymnasiale plan også i elevsammenhæng. Desuden føjer bogen sig smukt til rækken af relevant litteratur om Karen Blixens forfatterskab for litteraturinteresserede voksne.

Som de øvrige er denne 8. bog i Borup-Jensens serie inddelt i 4 kapitler, der lægger ud med at belyse den personlige baggrund, i andet afsnit skildre frihedsdrøm og selvrealisering, det tabte paradis i Afrika. Kapitel 3 behandler det personlige nederlag og forfatterskabet som den nødvendige udvej og den internationale succes. Endelig behandler sidste afsnit hendes internationale format, de personlige erfaringer omsat til litteratur og påvirkning af yngre forfattere. Teksten bæres igennem med en unik lethed i sprog og formuleringer, overblik og sansning for væsentlige detaljer og tematiske træk i Karen Blixens bøger og understøttes dejligt af en medspillende og original billedside, der også omfatter forsidens glimrende tegning af Anne-Marie Steen Pedersen.

Der findes ikke andet materiale for målgruppen om forfatteren. Dog optræder Karen Blixen i diverse litteraturhistorier og -leksikon og på flere hjemmesider nævnt i bogen.

En uomgængelig bog og serie til litteraturundervisningen i folkeskolens overbygningsdel og de gymnasiale uddannelser.


Folkeskolen

Årg. 127, nr. 11 (2010)

af

af

Heidi Friborg Christophersen

Årg. 127, nr. 11 (2010)


Kristeligt dagblad

d. 28. dec. 2009

af

af

Bo Hakon Jørgensen

d. 28. dec. 2009


Børn & bøger

Årg. 63, nr. 1 (2010)

af

af

Kent Poulsen

Årg. 63, nr. 1 (2010)