Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Karla superstjerne


Beskrivelse


Der skal være en konkurrence for de 10-14-årige i Tivoli Friheden om at gå i et modeshow, og Karla må simpelthen deltage, selvom hun ved, hendes mor vil protestere. Men er modellivet nu også for hende?

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. feb. 2009

af

af

Elin Søborg

d. 23. feb. 2009

5. bind og en velkommen fortsættelse af de populære historier om Karla og hendes venner og familie. Karlas fans er ikke mindst efter filmatiseringen af de 2 første bind i serien talrige blandt de 8-12-årige piger, der også vil tage dette bind til sig.

11-årige Karla får modeldrømme, da en af veninderne skal deltage i en konkurrence om at gå model en dag i Tivoli Friheden. Det lykkes hende bag ryggen på familien at komme til at deltage i konkurrencen, og hun ender i modeshowet og nyder det. Men et besøg hos et modelbureau får hende på andre tanker, og hun får reddet det skrantende venskab med Katrine. Endnu en velskrevet og nær historie om et genkendeligt skole-, veninde- og familieliv. Præpubertære Karla og de to yngre brødres evindelige skærmydsler står skarpt, sproget er ligefremt og malende, og Lars Gabels kønne akvareller følger og kommenterer teksten flot.

En dejlig fortsættelse af serien, der som en række bl.a. svenske serier virkelig kan gøre nærmest trivielle dagligdags begivenheder til spændende og vedkommende læsning.

Et dejligt portræt af en helt almindelig pige og hendes helt almindelige familie, en handling og forside, der i den grad vil tiltrække målgruppen. Den skal nok finde sin velfortjente plads som tilløbsstykke.


Berlingske tidende

d. 20. mar. 2009

af

af

Mai Misfeldt

d. 20. mar. 2009


Weekendavisen

d. 13. mar. 2009

af

af

Damian Arguimbau

d. 13. mar. 2009


Information

d. 5. mar. 2009

af

af

Line Beck Rasmussen

d. 5. mar. 2009