Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Karma og dæmoner


Beskrivelse


Cecilie er blevet dødtræt af magi. Det virker ikke helt som det skal. Men så vender Patrik tilbage og de bliver nødt til at gøre noget, så Cecilie finder den magiske bog frem igen. Hvordan mon det går og vil julen nu gå helt i vasken?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. okt. 2014

af

af

Pia Petersen

d. 6. okt. 2014

Cecilie er ved at være dødtræt af magi. Det er ligesom om, det rammer tilbage på hende selv. Men da Patrik vender tilbage og truer både venner og familie, må den magiske bog frem igen. For unge fra 12 år.

Cecilie vil tilkalde en dæmon sammen med Anna og Samira og Samiras lækre storebror Mahmoud, for at få bugt med Patrik og den klemme, han har på Samiras anden storebror Ali. Men det er ikke ufarligt at tilkalde dæmoner, så de skal være godt forberedt. Udover dette er Cecilies mor og far stadig ved at blive skilt og Cecilies klasselærer er sygemeldt og da han er Cecilies mors kæreste er han gået helt ned med flaget i deres hus. Så der er nok at forholde sig til for Cecilie, når hun samtidig også skal holde styr på veninderne og måske også finde kærligheden.

Sproget i bogen er troværdigt og direkte, fx bliver deres vikar hurtigt omdøbt fra Karma-Klaus til Kusse-Klaus af Anna. Bogen er sjette og afsluttende del i serien "Den magiske bog", og der bliver knyttet fine ender på de mange forskellige delhistorier.

De, der har læst bøgerne i serien "Den magiske bog" vil også kunne lide Kyed Knudsens serier "Stella" og "Elsker, elsker ikke" og Heise-Fjeldgrens serie "Kys og kanel". Derudover vil Löfgren-Mårtensons <t>28954409 Sofies sommer <3 :)<t> og hele serien om Sofie også passe til deres smag.