Bøger / faglitteratur

Karma


Beskrivelse


Introduktion til begrebet karma og forståelsen om karma såvel i Vesten som i buddhistisk, hinduistisk og jainistisk religion.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. nov. 2017

af

af

Inger Nygaard Kaad

d. 29. nov. 2017

Fagbog om begrebet "karma" i serien "Tænkepauser" fra Aarhus Universitet. For voksne med interesse for religion, livsanskuelse og Østens filosofi.

Kort bog, der fungerer som en præsentation af karmabegrebet. Forfatteren viser, via talrige og meget forskellige eksempler, at vi i Vesten har vi taget "karma" til os, men vi bruger det på en positiv måde, der ikke har noget med religion, reinkarnationer og frelse at gøre. Forskeren beskriver karmas betydning i buddhismen, hinduismen og jainismen samt den boomerangeffekt, der ligger i, at flere i Østen nu har taget vestens positive forståelse af karma til sig. Bogen er sat op med korte afsnit og citatbobler, der fanger essentielle sætninger. Sidste side er et billede af forskeren samt en kort præsentation af hende.

Fin introduktion til det vanskelige karmabegreb. På få sider tager forfatteren læseren med på en karma-rejse rundt i flere lande. Hun bruger kilder så forskellige som Buddhas lære og reklamer, hvor karmabegrebet anvendes. Sproget er letforståeligt, og forfatteren bruger personlige anekdoter til at beskrive begrebet med. Det vanskelige indhold er forfatteren dygtig til at formidle.

For yderligere uddybning af karmabegrebet kan disse bøger anbefales: KarmaBuddhas lære om livets mening og Buddhas lære om livets meningFor yderligere uddybning af karmabegrebet kan disse bøger anbefales: Karma og .


Religion

2018, nr. 1

af

af

Signe Elise Bro

2018, nr. 1