Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Karneval i Brasilien


Beskrivelse


Emma er på eventyr i Brasilien. Hun skal til karneval, men hendes telefon bliver stjålet. Finder hun sin telefon og kommer med til karneval? Letlæst for 9-10-årige.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. apr. 2023

af

af

Saga Laybourn

d. 21. apr. 2023

Emma er på eventyr i Brasilien. Hun skal til karneval, men hendes telefon bliver stjålet. Finder hun sin telefon og kommer med til karneval? Letlæst for 9-10-årige.

Emmas mor rejser meget, og da Emma fylder ti år, får hun endelig lov til at komme med på sin mors rejser. Først får Emma lov til at komme med til karneval i Brasilien, hvor hun bliver venner med Ana og Bruno, som lærer hende at danse salsa og tale portugisisk. I Kenya kommer Emma med sin mor på safari, hvor de ser en masse eksotiske dyr i det fri og hjælper med at fange krybskytter. I Grønland kører de med hundeslæde, ser isbjerge, sæler og isbjørne og smager en masse anderledes mad. Bøgerne har navngivne kapitler og indholdsfortegnelse forrest i bogen. De kan læses hver for sig og har lix 18-19.

Gennem Emmas eventyr lærer læseren en masse om landene og deres kultur. Man lever sig let ind i Emmas eventyr, når hun fryser i Grønland, mærker sambarytmerne i Rio eller får ondt når hun løber op ad stejle gader i en favela. De livlige illustrationer understøtter læsningen.

Hvis du synes det er spændende at læse om børn, der rejser til andre lande, så kan du læse mere i Vinter i GrønlandKære Bedste, din SusiDa Johan kom til Amerika, Kære Bedste, din Susi og Da Johan kom til AmerikaHvis du synes det er spændende at læse om børn, der rejser til andre lande, så kan du læse mere i Vinter i Grønland, og Da Johan kom til AmerikaHvis du synes det er spændende at læse om børn, der rejser til andre lande, så kan du læse mere i Vinter i Grønland, Kære Bedste, din Susi og .