Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Karolines verden


Beskrivelse


Karoline er 17 år, bor i Birkerød og går i 1.g. Nærmest dagbogsagtigt fortæller hun om sin sommer med veninderne, forelskelsen i lækre Sylvester, alternativ ø-lejr på Skarø og mudret Roskilde-festival.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. maj 2008

af

af

Elin Søborg

d. 7. maj 2008

En dagbogsagtig roman til et aldersmæssigt bredt udsnit af ungdomsafdelingens læsere af chick-lit, de ca. 12-18-årige. Omslaget er både dækkende og indbydende.

17-årige Karoline, 1. g'er fra Birkerød, fortæller i korte, mundrette, dagbogslignende glimt om sin sommer med veninderne og deres kærlighedsliv, sin forelskelse i den lækre Sylvester, faderens nye, yngre, kæreste, weekendmoderens selvrealiserende liv, alternativ ø-lejr og Roskilde-festival i regn og mudder. Alt flyder let og frit både sprogligt og handlingsmæssigt, kedeligt bliver det aldrig, og selvom man i virkeligheden kun kommer ind i små portioner af hendes liv, får man alligevel en fornemmelse af at komme tæt på både personer og miljø. Der er mere dagligdag end drama, og dog vil pigerne hænge på til sidste ord Forfatterne ser ud til at være debutanter i hvert fald som romanforfattere.

Der udkommer for øjeblikket meget af denne type lette ungdomsfortællinger, men det meste er engelsk og amerikansk, så det vil uden tvivl falde i læsernes smag med en letløbende fortælling fra Birkerød.

Det er ikke en dybsindig og analyserende behandling af ungdomsproblemer, men mange vil føle sig hjemme med Karolines genkendelige problemer og hurtige måde at meddele sig på.