Bøger / faglitteratur / erindringer

Kasper Hvidt : under himlen, midt i målet


Beskrivelse


af Rasmus Bech.

Tidligere målmand Kasper Hvidt (f. 1976) fortæller om sine år på håndboldlandsholdet, om forholdet til landstræner Ulrik Wilbek og om årene som håndboldspiller i Spanien indtil han i 2009 vendte hjem til dansk håndbold.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. nov. 2010

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 1. nov. 2010

Relativ stor målgruppe til portrætter af populære sportsfolk. Kan formidles bredt til læsere af biografier og navnet Kasper Hvidt skal nok trække en del lånere.

Samtalebog og portræt af målmanden fra det danske håndboldlandshold, der som sidste skanse har kæmpet en mangeårig kamp til glæde for håndboldinteresserede. Fra bronzemedaljerne ved EM 2002 til kulmination og guldmedaljer ved EM i 2008. Bogen fortæller om en fantastisk håndboldkarriere. Og om en mand med en styrke, et temperament og en kampgejst, der er tydelig for alle der har set bare en kamp med Hvidt mellem målstolperne, bag skærmen eller fra tribunen. Samme menneskelige karakteregenskaber og det menneske- og livssyn Hvidt formidler i denne portrætbog er måske det, der i 2010 får Kasper Hvidt til at sige fra på landsholdet efter ikke mindre end 14 år og 219 kampe? Bogen er skrevet som en regulær samtalebog, hvor forfatteren Rasmus Bech, journalist og nuværende klummeskriver på Politiken, stiller spørgsmål og Hvidt svarer. Man får bestemt indtrykket af en dedikeret sportsmand, der også har sine meningers mod om alt der omgiver håndbolden.

Der er andre sammenlignelige portrætbøger af og om håndboldspillere, fx Ærlig talt! : historier fra mit håndboldliv af Joachim Boldsen og fra kvindehåndbold En dronning kom til byen om Anja Andersen.

Samtalebøger er ret populære, og det kombineret med et portræt af en håndboldmålmand, der kan andet end "blot" stoppe en håndbold skal nok trække en del læsere.


Berlingske tidende

d. 14. jan. 2011

af

af

Jens Andersen

d. 14. jan. 2011


Politiken

d. 10. dec. 2010

af

af

Troels Mylenberg

d. 10. dec. 2010