Bøger / faglitteratur til børn

Katte og killinger


Beskrivelse


Fakta om de forskellige katteracer - lige fra den langpelsede Angora til den søde, lille Munchkin. Med mange fotos.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. juli 2014

af

af

Lars Larsen

d. 24. juli 2014

Serien Mere end 50 racer er en ny samling dyrebøger med flotte billeder af kæledyr, husdyr og vilde dyr. Målgruppen er bred. Layoutet signalerer billedbog for de 4 til 6-årige, men teksten er henvendt til ældre læsere med indsigt i bogens emne. Kan bruges til samtale fra 5 år og selvlæsning fra 10 år.

4 bøger om katte, hunde, heste samt vilde pattedyr og fugle fra hele verden. I hver bog er der billeder og korte beskrivelser af racer og arter. Beskrivelserne er meget korte og i bøgerne om kæledyr og husdyr, handler teksten mest om de enkelte racers kendetegn og særlige egenskaber. I hundebogen bliver det nævnt om racen er familieegnet, og i hestebogen står en del om afstamning samt hestens anvendelse som arbejdshest, trækdyr eller ridehest. Dejlige dyreunger handler en del om pasning og pleje af dyreungerne. Teksten stiller krav om kendskab til emnet. Især i Heste og ponyer. Som den eneste af bøgerne er den forsynet med ordforklaringer og en oversigt med racer og størrelser. I alle bøgerne står dyrene i alfabetisk orden. Billederne er flotte og der er fra 1 til 5 billeder af hver dyreart eller -race. Indbydende forside og en kort og dækkende bagsidetekst.

Der er konstant behov for nye dyrebøger på hylderne. Kan supplere serier som Dyrenes familiealbum og netlicenserne Danmarks dyr og Verdens dyr.

4 bøger med flotte fotos af kæledyr, husdyr og vilde dyr. Målgruppen er svær at definere. Billederne siger billedbog, men teksten er henvendt til ældre læsere med indsigt i bogens emne. Kan bruges til samtale fra 5 år og selvlæsning fra 10 til 12 år.